Jonevret mener RBKs våpen var dødballer og langpasninger

- De gjorde vel det samme selv, svarer Gamsten.

Rosenborg-Viking 2-2 (0-0)

TRONDHEIM (Dagbladet): Viking var farligst før pause, Rosenborg etter - og det var sistnevnte som scoret først. Og det neste også. Lerkendal-publikummet var derfor i gang med å feire en optimal sesongpremiere. Så, ut av ingenting, vippet innbytter Jon Dadi Bödvarsson inn sine to redningsmål for Viking - i det 87. og 89. minutt.

Like før det første av dem sto Viking-trener Kjell Jonevret sammen med de avplukkede spillerne Vidar Nisja og Veton Berisha på bortelagets benk.

- Jeg, Nisja og Berisha sto der og bannet da RBK ledet 2-0: «Dette her er for jævlig. Det er urettferdig. Vi fortjener ikke å reise hjem med 0-2 her», sa jeg. Da sa de: «Ja, men sånn er det alltid her. Vi gjør gode kamper, men får ikke poeng», forteller den svenske treneren til Dagbladet i intervjusonen.

- Så det var herlig å få uavgjort. For to år siden var det Rosenborg som ødela for oss på overtid her, så kanskje det snur nå.

Viking skapte flest sjanser Jonevret følte slett ikke Vikings poeng var ufortjent, og ut fra Dagbladets sjansestatistikk ved full tid (6-5 i favør Viking) har han helt rett.

- Vi hadde lenge kontroll på spillet. Rosenborg skapte et par muligheter, men det var på dødballer de skapte dem, stort sett. Derfor føltes det så surt da det sto 2-0 til dem, sier han.

- Rosenborg spiller også mer langt enn de gjorde før, mens vi prøver å holde ballen nede. Og vi kom til et par riktig store sjanser, pluss at vi hadde et par andre overganger vi slurvet bort, sier Jonevret til Dagbladet.

Uenige RBK-ere Analysen om Rosenborgs to angrepsvåpen deles ikke umiddelbart av hjemmelagets representanter:

- Vi hadde vel et par sjanser der vi kom rundt også. Og Mix sitt 1-0-mål er jo heller ikke dødball. Det er et angrep der vi vinner igjen ballen, fastslår trener Per Joar Hansen.

- Så det får være hans vurdering.

Morten Gamst Pedersen sier mye av det samme:

- Det er både - og. På Mix sin scoring spilte vi dem ut på sida. Og vi kan jo svare med at de bare slår langt på Yann-Erik de Lanlay. Så de gjør jo det samme selv. Men vi skal ikke prate om dem, vi skal jobbe videre og utvikle vårt spill, mener Gamsten.

De to RBK-erne innrømmer at de ikke så Vikings sluttspurt komme.

- Man kan aldri være sikker på noe i fotball - det tar fem sekunder å score et mål - men det er klart, det er fryktelig svakt av oss ikke å ro dette i land. Og målene kom jo fra ingenting. Alt for dårlig, selvfølgelig. Vi skal være skuffet i kveld, så får vi brette opp ermene igjen i morgen. Det positive er at folk som har vært lenge ute, får spille i 90 minutter. På den måten får vi folk i kampform. Og det trenger vi, sier Per Joar Hansen.

- Det føltes som lufta gikk litt ut av dem da vi fikk 2-0. Men det snur så jævlig fort i fotball. Det er sånn fotballen er. Vi kan ikke gjøre noe med det, men vi må lære masse av det, sier Morten Gamst Pedersen.

Det vil også Kjell Jonevret gjøre:

- Vi skal aldri gi opp, og nå ser vi at vi er i stand til å slå hardt tilbake når ingen venter det. Det er viktig for fortsettelsen, sier Viking-treneren etter seriepremieren.