Jonevret raste mot dommeren etter denne situasjonen

- Han kunne gitt rødt. Jeg ble spart, sier Odd-keeperen.

• Viking - Odd 1-1

VIKING STADION (Dagbladet): På stillingen 0-0 sju minutter før pause felte Odd-keeper André Hansen Vikings Yann-Erik de Lanlay da kantspilleren var på vei alene mot mål.

Dommer Ken Henry Johnsen blåste umiddelbart frispark like utenfor 16-meteren, men forbløffet hele Viking-leiren da han trakk opp det gule kortet i stedet for det røde som ville redusert gjestene til ti mann.

- Det er helt uforståelig, sier Stavanger-lagets trener Kjell Jonevret til Dagbladet etter 1-1-oppgjøret.

Møtte dommeren Like etter hendelsen var Jonevret rasende på dommer Johnsen. En halvtime etter kampslutt hadde Viking-sjefen fremdeles ikke fått en forklaring fra kveldens kampleder. Det fikk svensken imidlertid da Dagbladet som eneste medie overvar et møte mellom de to like før Johnsen skulle sette seg i en taxi til flyplassen.

- Dere kommer til å ta den opp på La Manga neste år og sitte «rødt eller gult, rødt eller gult», sier Jonevret og etterligner håndbevegelsen dommerne bruker når de gir spillere kort.

Johnsen fulgte opp med å gi Viking-treneren rask respons.

- Det er helt «fair». Det skulle bare mangle om vi ikke skulle kunne gjøre det. Jeg har ikke sett reprisen, og det er ikke sikkert at det var rett. Hvis det ikke var det, skal jeg være den første til å beklage, sier Johnsen, før han forlater Viking stadion.

- Jeg ble spart Forut for møtet, forklarte Johnsen bakgrunnen for den omdiskuterte avgjørelsen sin.

- I slike situasjoner skal dommeren vurdere om spilleren fratas en åpenbar scoringsmulighet eller ikke. Et av kriteriene er at spilleren må ha kontroll på ballen eller åpenbart være i stand til å skaffe seg kontroll på den. Slik jeg opplever det der og da, uten å ha sett noen repriser, er det ikke åpenbart at han (de Lanlay) ville tatt igjen ballen og scoret. Det er vurderingen min, og det er grunnen til at det blir et gult kort og ikke rødt.

Selv opplevde hovedaktørene hendelsen noe forskjellig.

Odd-keeperen var klar på at han fort kunne blitt utvist.

- Jeg kommer på etterskudd. Jeg tror ikke jeg treffer han, men jeg hindrer ham. Jeg vet at jeg var bakerste mann. Dommeren kunne gitt meg rødt. Jeg ble nok spart i dag, sier Hansen i pressesonen etter kampen, mens de Lanlay fremdeles var usikker på hva som ville vært den korrekte avgjørelsen.