TOK INGEN SJANSER: Da ballen la seg like foran føttene til Molde-trener Kjell Jonevret ble svensken stående og nøle: Skulle han våge å tråkke en halv meter utenfor sin tekniske sone eller ikke? Jonevret spurte fjerdedommeren og fikk nei. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TOK INGEN SJANSER: Da ballen la seg like foran føttene til Molde-trener Kjell Jonevret ble svensken stående og nøle: Skulle han våge å tråkke en halv meter utenfor sin tekniske sone eller ikke? Jonevret spurte fjerdedommeren og fikk nei. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Jonevret våget ikke å gå i svenskefella

Ba om lov til å ta «en Høgmo» - fikk nei.

||| Vålerenga - Molde 2-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Jan Jönsson ble sendt på tribunen og fikk en kamps karantene da han forlot sin tekniske sone etter å ha blitt provosert av Per-Mathias Høgmo.

Senere kom det fram et bilde som viste at også Tromsø-treneren var utenfor sin oppmerkede firkant og ute på banen, og opptrinnet mellom de to trenerne har fått såpass mye oppmerksomhet at den til og med ble et tema i fredagens «Nytt på nytt».

Derfor ville ikke Molde-trener Kjell Jonevret ta noen sjanser under mandagens oppgjør mot Vålerenga på Ullevaal.

Et kvarter ut i 1. omgangen, på stillingen 0-0, la ballen seg pent til rette en snau meter utenfor Jonevrets tekniske sone. Sunn fornuft skulle tilsi at svensken tok steget ut på banen og sparket ballen tilbake der Molde hadde frispark rundt 30 meter fra mål, men så er det ikke nødvendigvis sunn fornuft som kjennetegner NFFs regelverk på punktet som omhandler teknisk sone.

- Ikke trygt
Av den grunn ville ikke Jonevret forlate sin sone selv om det virket som det eneste logiske å gjøre, og det hele endte med at fjerdedommeren løpte fram og sparket ballen dit den skulle.

Molde-treneren smiler litt oppgitt av hele situasjonen.

- En svenske utenfor sonen er ikke trygt, det tør jeg ikke. I hvert fall ikke når jeg ikke har jobbet i NFF, sier Jonevret til Dagbladet - og sikter nok til at tidligere toppfotballsjef Per-Mathias Høgmo ikke fikk straff der Jönsson fikk det.

- Jeg synes Rune Pedersen (dommersjef) heller skal passe på sine egne «gubber», enn å passe på at vi ikke trår over en strek.

- Hva snakket du og fjerdedommeren om i den situasjonen?

- Ballen lå jo en meter fra meg. Jeg spurte om å sparke den, og han sa nei. Han ville vel imponere med innsidepasningene sine. Og ballen kom jo fram dit den skulle, så da er det ingen problemer, sier Jonevret med et smil.

Må bli bedre offensivt
Da var han mer frustrert over at laget hans ikke greide å holde på det ene poenget, i det han betegnet som en «skitmatch».

- Det var en dårlig kamp. Vålerenga var litt hvassere enn oss i innledningen, men vi kommer brukbart tilbake. 2. omgangen er jevnspilt og det er tilfeldigheter som avgjør.

Molde er nå hele ni poeng bak Aalesund, og selv om Kjetil Rekdals elever neppe blir å finne på topp hele sesongen, begynner avstanden fram å bli mindre hyggelig.

Til Moldes forsvar skal det sies at flere nøkkelspillere er skadet - som Pape Pate Diouf og Makhtar Thioune. Noe laget naturligvis lider under, uten at Jonevret vil bruke det som unnskyldning.

- Med litt hell ville ikke Vålerenga fått 2-1, og da ville det vært OK. Men vi må bli bedre offensivt enn dette. Det er mer tilfeldigheter og dødballer enn godt angrepsspill, og det liker jeg ikke så bra. Vi blir litt lette å lese, sier Jonevret.