João Ricardo stoppet Mexico

Angola-keeper helten i et VM-gjesp.

(Dagbladet.no): Mexico-Angola 0-0.

Angola kan slå ut Mexico av VM - om de får hjelp av Portugal. I dag forsvarte Angola seg med nebb, klør og en heldig og til tider dyktig keeper.

Selv ikke etter at Angola ble redusert til ti mann etter at Andre Macanga ble utvist drøye ti minutter før slutt, klarte Mexico å komme til mer enn stolpeskudd og langskudd.

Savnet av toppscorer Jared Borgetti var merkbart.

Dermed endte Mexico-Angola som det antiklimakset man kunne frykte etter Argentinas festforestilling og den spennende kampen mellom Nederland og Elfenbenskysten tidligere i dag.

Stang ut

Mexico hadde de to store sjansene i første omgang.

Barcelona-stopper Rafael Marquez skjøt et frispark i stolpen fra nesten 30 meter etter 13 spilte minutter.

João Ricardo stoppet Mexico

Og rett før pause fikk Guillermo Franco plutselig ballen i beina rett foran mål, men Angolas keeper João Ricardo parerte forsøket på å pirke den inn.

Angolas muligheter før pause begrenset seg til noen skudd fra langt hold. Forøvrig forsvarte de seg heroisk, og keeper Ricardo plukket ned det som kom av innlegg og halvsjanser.

Det fortsatte han med også i andre omgang.

Keeperen best

Mexico fikk noen gode muligheter - som da Franco forsøkte å lobbe i mål fra 16-meteren etter 56 minutter. Men også da fikk João Ricardo en hanske på den.

Marquez hadde et nytt godt langskudd fra 30 meter to minutter før ordinær tid var ute, men Ricardo lå i full strekk og slo den unna.

Sekunder seinere misset Angola-keeperen en sjelden gang, men da ble Omar Bravo så overrasket over muligheten han fikk, at han satte ballen i stanga fra skrått hold. Målet var så og si åpent.

Etter kampen flokket Angolas spillere seg rundt João Ricardo og hyllet ham som matchvinner.

HIT, MEN IKKE NÆRMERE: João Ricardo ser at frisparket fra Rafael Marquez treffer stolpen. Det som kom mellom stolpene, stoppet Angolas keeper på mer og mindre overbevisende vis. Foto: Reuters/Scanpix
HIT, MEN IKKE NÆRMERE: João Ricardo ser at frisparket fra Rafael Marquez treffer stolpen. Det som kom mellom stolpene, stoppet Angolas keeper på mer og mindre overbevisende vis. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Mexico og alle tilskuere unntatt Angolas fans tapte.

• Din mening: Var dette VMs kjedeligste kamp så langt?

GODE MULIGHETER: Mexico burde, med all respekt, klart å trille ballen i mål. Her er det Franco som misser i duell med João Ricardo.