Jordan tok rekorden - tapte kampen

Michael Jordan scoret 33 poeng og ble den første spiller som har scoret tosifret antall poeng i 788 NBA-kamper på rad, men Minnesota Timberwolves ødela kvelden for ham ved å ta sin aller første seier mot Chicago Bulls. Hjemmelaget vant gårsdagens kamp 99-95.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jordan, som ikke har blitt nektet tosifret poengtall siden 22. mars 1986, scoret poeng nummer 10 og 11 med et hoppskudd midtveis i 2. periode og fikk høflig applaus fra publikum i Target Center. Han hadde allerede tangert rekorden til Kareem Abdul-Jabbar på tosifret i 787 strake kamper, og er nå alene på toppen.

For Timberwolves ble det likevel en stor kveld. Laget ble opptatt i ligaen i 1989, og tapte sine 16 første kamper mot Bulls. Men anført av Stephon Marbury og Tom Gugliotta, som scoret 23 poeng hver, tok laget en fortjent seier.

Gugliotta hjalp også til å temme returkongen Dennis Rodman, som spilte i Minneapolis for første gang siden han i forrige sesong sparket en tv- kameramann i skrittet. Rodman tok bare 13 returer, sju færre enn snittet i de siste åtte kampene som alle endte med Bulls-seier.

T-wolves bremset også Jordan som i de to forrige kampene hadde truffet med 34 av 55 skudd i spill og scoret ialt 88 poeng. Tirsdag traff han med bare 11 av 28 skuddforsøk i spill.

Jordan måtte vente lenger på rekorden enn han ønsket. Han bommet med fem strake skuddforsøk da han sto på ni poeng, og måtte en tur innom benken for å samle seg før han kom tilbake og satte det historiske skuddet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer