Jordan tok rekorden - tapte kampen

Michael Jordan scoret 33 poeng og ble den første spiller som har scoret tosifret antall poeng i 788 NBA-kamper på rad, men Minnesota Timberwolves ødela kvelden for ham ved å ta sin aller første seier mot Chicago Bulls. Hjemmelaget vant gårsdagens kamp 99-95.

Jordan, som ikke har blitt nektet tosifret poengtall siden 22. mars 1986, scoret poeng nummer 10 og 11 med et hoppskudd midtveis i 2. periode og fikk høflig applaus fra publikum i Target Center. Han hadde allerede tangert rekorden til Kareem Abdul-Jabbar på tosifret i 787 strake kamper, og er nå alene på toppen.

For Timberwolves ble det likevel en stor kveld. Laget ble opptatt i ligaen i 1989, og tapte sine 16 første kamper mot Bulls. Men anført av Stephon Marbury og Tom Gugliotta, som scoret 23 poeng hver, tok laget en fortjent seier.

Gugliotta hjalp også til å temme returkongen Dennis Rodman, som spilte i Minneapolis for første gang siden han i forrige sesong sparket en tv- kameramann i skrittet. Rodman tok bare 13 returer, sju færre enn snittet i de siste åtte kampene som alle endte med Bulls-seier.

T-wolves bremset også Jordan som i de to forrige kampene hadde truffet med 34 av 55 skudd i spill og scoret ialt 88 poeng. Tirsdag traff han med bare 11 av 28 skuddforsøk i spill.

Jordan måtte vente lenger på rekorden enn han ønsket. Han bommet med fem strake skuddforsøk da han sto på ni poeng, og måtte en tur innom benken for å samle seg før han kom tilbake og satte det historiske skuddet.

(NTB)