Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jordans prins Ali melder seg som presidentkandidat

FIFA-valg i februar.

MELDER SEG: Prins Ali Bin Al Hussein tapte for Sepp Blatter da Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) valgte president i mai. Nå vil han gjøre et nytt forsøk. Foto: Dominic Dudley/Demotix/Corbis
MELDER SEG: Prins Ali Bin Al Hussein tapte for Sepp Blatter da Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) valgte president i mai. Nå vil han gjøre et nytt forsøk. Foto: Dominic Dudley/Demotix/Corbis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prins Ali Bin Al Hussein tapte for Sepp Blatter da Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) valgte president i mai. Nå vil han gjøre et nytt forsøk.

Blatter ble gjenvalgt for en femte periode for et snaut halvt år siden, men bare noen dager etter valget trakk han seg. Det ble klart at FIFA skal ha en ekstraordinær kongress 26. februar neste år, og der skal Blatters etterfølger velges.

Det har lenge vært klart at presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), Michel Platini, stiller som kandidat. Han var ansett for å være storfavoritt til å overta presidentjobben, helt til han ble blandet inn i en mulig korrupsjonssak i forbundet og foreløpig suspendert for 90 dager.

- FIFA er inne i en enorm krise, så denne gangen er det mulig å få til noen positive forandringer, sier Prins Ali i en uttalelse.

- Det er kommet fram mange gode ideer i samtalene og diskusjonene rundt FIFAs framtid, legger han til.

Foreløpig skal valget av ny president finne sted 26. februar, men i og med at både Blatter og Platini er utestengt for 90 dager, skal et ekstra styremøte i organisasjonen diskutere om det er mest formålstjenlig å utsett valget til et litt senere tidspunkt.

Det ekstra krisemøtet i FIFA skal finne sted i organisasjonens hovedkvarter kommende søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!