Jordnær sponsoryndling

Andreas Thorkildsen (23) er Norges heteste sponsornavn innen sommeridretten. I dag håper han på årets første fullklaff foran hjemmepublikummet under Bislett Games.

Thorkildsen mener nemlig potensialet hans er langt større enn hva han har vist så langt i år.

-  Jeg har ikke hatt noen optimale kast i det hele tatt. Det er små detaljer som avgjør. Nå har jeg vært stabil rundt 85 meter, selv på dårlige dager, sier han.

På Bislett i kveld håper han å få det forløsende kastet.

-  Jeg håper det løsner, slik at jeg får vist hva jeg er god for. Får jeg plutselig treff, kan det gå veldig langt.

-  Hvor langt?

-  Jeg føler jeg bør kunne nærme meg 90 meter, sier Andreas Thorkildsen til Dagbladet.

Dersom sponsorsjef Jabob Lund i DnB Nor er sanndrømt - slik han hevder - havner Andreas Thorkildsen på en 2. plass på Bislett i dag.

Mest attraktiv

Han mener Thorkildsen er Norges heteste idrettsnavn om dagen.

-  Andreas er uten sammenlikning den mest attraktive utøveren i Norge innenfor sommeridrett, sier Lund - og begrunner det slik:

-  Han har levert sportslig så det holder, og stabilisert seg blant de to-tre beste i verden. Samtidig er han svært seriøs, har en veldig flott personlig framtoning og en jordnær væremåte, sier Lund.

Før Thorkildsen tok OL-gull i Athen i fjor, hadde Lund akkurat forhandlet fram en ny sponsoravtale med friidrettsforbundet. Det er han lykkelig for i dag.

-  På tidspunktet da vi signerte avtalen var det marginal interesse for friidrett i Norge. Med OL-gullet til Andreas eksploderte det, men da var vi allerede i mål. Det gjorde meg til en rimelig lykkelig mann, humrer Lund. Siden da har Lund og Thorkildsen sett mye til hverandre. Ved juletider begynte Thorkildsen å jobbe for konsernet. Jobben handler om å selge helautomatiske påmeldingsskjemaer til norsk idrett. Om sommeren har Thorkildsen fri, men ellers jobber han i 40 prosent stilling.

Snevert

-  Det var Andreas selv som kom med ønsket. Jeg spurte hva han var interessert i å jobbe med, og han svarte noe med data. Påmeldingssystemet han selger handler om alt fra et langrennsrenn på Konnerud til orientering på Jæren, sier Lund.

-  Å bare kaste spyd kan fort bli litt snevert. Det er viktig å drive med noe meningsfylt ved siden av også.

Først ut

I kveld kaster Thorkildsen som førstemann på Bislett. Det er ikke tilfeldig.

-  Jeg fortalte Svein-Arne (Hansen) at jeg ville ha det første kastet. Det er moro å ha vært førstemann på en ny stadion.

Finske Tero Pitkamaki har slått Thorkildsen og de andre i hvert stevne så langt i år.

-  Slår du ham på Bislett?

-  Det hadde smakt godt med en seier. Bislett er ikke noen dum plass å gjøre det på heller, smiler Andreas Thorkildsen.

SULTEN PÅ SUKSESS: Andreas Thorkildsen og de andre friidrettsstjernene hygget seg med jordbær og annet snadder i Oslo rådhus dagen før dagen. - Det hadde smakt godt med seier i Bislett Games, sier Thorkildsen.