Jordskjelv i OL-regionen

Et lite jordskjelv rammet dagens naboregionen til Nagano. Skjelvet var merkbart i hele området der OL arrangeres. Det inntraff en snau halvtime etter at første-omgang i mennenes slalåmrenn hadde startet i Shiga Kogen.

20 utøvere hadde satt utfor da rystelsen startet.

Hele pressesenteret ved slalåmbakken sto og ristet i de sekundene skjelvet varte. Flere utlendinger syntes det var en guffen opplevelse, men japanerne som er vant til slike små jordskjelv lot seg ikke affisere.

Skjelvets episenter var i havet utenfor Niigata, rundt 80 kilometer fra Nagano. Også i Nagano og Hakuba ble folk ristet våkne av skjelvet som inntraff litt før klokka ti i dag morgen lokal tid.

I byen Kawanishi brakk en 74-årig mann håndleddet da han prøvde å hindre tv'en i å falle ned fra en hylle. I Nagano gjorde skjelvet derimot mindre skade enn USAs ishockeylag gjorde etter å ha blitt utslått i kvartfinalen.

Ikke avbrutt

Skjelvet målte 5,0 på Richters skala, og varte i om lag ti sekunder. «Et baby-skjelv», var den lokale arrangørens beskrivelse. Det var ikke snakk om å avbryte slalåmrennet.

Etter at «de fire årstider» hadde ført til 13 avlysninger av alpinrenn i OL, fikk ikke et skarve jordskjelv ødelegge da et stort publikum med keiser Akihito i spissen hadde møtt fram for å se den siste OL-øvelsen i alpint.

Tidligere var alpinrenn avlyst eller utsatt på grunn av snø, regn, vind, tåke og tordenvær. Men verken jordskjelv eller værguder kunne hindre Hans-Petter Buraas i hans ferd mot OL-gull.

(NTB)