FJERDE SEIER Det er fjerde gangen Jørgen Aukland vinner  Marcialonga 2012. Her etter fjorårets seier. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FJERDE SEIER Det er fjerde gangen Jørgen Aukland vinner Marcialonga 2012. Her etter fjorårets seier. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Jørgen Aukland viste rå muskelkraft

Staket seg til seier i Marcialonga for fjerde gang.

Bare sju sekunder skilte tilbake til tsjekkeren Stanislav Rezac, men nordmannens triumf var så godt som kontrollert. I La Cascata-bakken greide ingen å følge vestfoldingens avslutning.

- Jeg angrep i bakken, og det fungerte bra. Men jeg visste at Stanislav ikke var langt bak, så jeg måtte gi alt helt til slutt. Jeg var ikke sikker på seier før jeg så målstreken. Da var jeg bare veldig fornøyd med å ha greid det igjen, sa Jørgen Aukland.

Han er førstemann med fire seirer i rennet.

Lillebror Aukland vant det 70 kilometer lange klassiskrennet også i 2003, 2006 og 2012. Andre nordmenn som har vunnet er Magnar Lundemo (1974), Dag Atle Bjørkheim (1982) og storebror Anders Aukland (2004 og 2008).

Anders Aukland nedkjempet Jerry Ahrlin i kampen om tredjeplass.

- Løpet var ekstremt hardt. Laget vårt forsøkte å sprekke opp frontgruppen fra start, men det fungerte ikke helt ettersom det var trått til å begynne med. Vi var fortsatt rundt 30 løpere i front da vi gikk inn i finalen. Jeg er veldig stolt over å ha vunnet den 40. utgaven av Marcialonga, sa Jørgen Aukland.

For to uker siden vant Anders Aukland det 50 kilometer lange Jizerska Padesatka. Da endte Jørgen Aukland på tredjeplass.

Petter Northug vant La Sgambeda over 42 kilometer i desember, og samme mann ble treer i Dolomitenlauf sist helg.

Dermed topper to ganger Aukland og Northug maratoncupen sammenlagt, alle med 160 poeng.

Kvinnenes Marcialonga ble vunnet av sveitsiske Seraina Boner foran norske Laila Kveli.

(NTB)