Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jørgen Graabak følger gulloppskriften fra OL

- Ingen grunn til å forandre.

FØLGER OPPSKRIFTEN:  Jørgen Graabak. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FØLGER OPPSKRIFTEN: Jørgen Graabak. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Mens Jørgen Graabak kopierer opplegget som ga OL-gull sist sesong foran VM i Falun, er det flere veier til målet for resten av de VM-uttatte kombinertløperne.

I likhet med Magnus Moan og Håvard Klemetsen skal Graabak oppholde seg i Seiser Alm i Italia helt til alle de seks uttatte VM-løperne skal samles i Oberstdorf førstkommende mandag.

Det er ulike årsaker til at de uttatte VM-løperne Mikko Kokslien, Jan Schmid og Magnus Krog oppholder seg i Norge fram til VM-samlingen i tyske Oberstdorf.

- Jørgen gjør det samme som foran OL i Sotsji. Det fungerte bra da, og vi så ingen grunn til å forandre på det, sier landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen til NTB.

I Sotsji endte det med et individuelt gull og et lagsprintgull for 23-åringen fra Melhus i Sør-Trøndelag.

Barnefri Ti av løperne i den VM-uttatte langrennsleiren er også i Seiser Alm denne uka, og også tidligere har Magnus Moan og Håvard Klemetsen trent sammen med dem.

Det er dog ikke hele forklaringen på at de er der denne gangen. Moan var i Seiser Alm i 10 dager før sist helgs renn i Val di Fiemme også.

- Magnus har vært på reisefot helt siden 1. januar, men har ikke konkurrert hele tiden. For både Magnus og Håvard er det viktigst å holde seg frisk. Begge har to barnehagebarn, og for å holde seg mest mulig frisk er det greiest at de er der de er, sier Ingebrigtsen.

Det er en kjent sak av smittefaren øker om man oppholder seg i nærheten av barn i barnehagealder.

Hopp Situasjonen er annerledes for Kokslien, Schmid og Krog. Av disse tre er det Schmid som har prestert best den siste tiden.

- Mikko og Jan har vært med i alle konkurranser både i Europa og Japan. De trenger noen dager hjemme i Norge, for hvis ikke ville det ha blitt tre måneder sammenhengende på reisefot for deres del. De har dessuten gode rammebetingelser hjemme. For Mikko er det viktigst å gjøre en god jobb på hoppsiden, Tar han et steg videre der, er han fort en medaljekandidat i VM. Akkurat nå er han ikke der. Da er det viktigere at han får hoppe i Lillehammer enn at han trener langrenn i høyden, mener landslagssjefen.

Kombinertgutta skal oppholde seg i Oberstdorf fra 9. februar og helt til de reiser i samlet flokk til VM-byen Falun. Der blir de i to uker. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media