Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jørgen Graabak kriget inn OL-sølv til kombinertgutta etter thrilleravslutning!

Etter et par skuffende konkurranser av kombinertgutta, kunne de endelig juble for sølv.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG / OSLO (Dagbladet): Espen Andersen, Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid gjorde jobben i hoppbakken og hadde et godt utgangspunkt for å kunne ta medalje i dagens lagkonkurranse.

Godt utgangspunkt

De norske gutta ligger godt an i verdenscupen sammenlagt, med fire norske blant de ni beste. I OL har ikke kombinertgutta videreført sin gode form. To fjerdeplasser har det blitt for Jarl Magnus Riiber, som naturlig nok var revansjelysten foran dagens lagkonkurranse.

Med god hopping fra samtlige utøvere, skaffet de norske gutta seg et godt utgangspunkt foran langrennet.

- Jeg synes jeg gjør en brukbar jobb i dag, jeg hever meg fra tidligere hopp i konkurransen. Vi må jo ha en medalje, det har vi ikke enda. Så vi må gå for det, sa Schmid til Eurosport etter å ha hoppet sist av de norske utøverne.

Norge gikk ut som nummer fire i sporet, 27 sekunder bak ledende Østerrike.

Kjempeåpning av Schmid

Det var kun åtte sekunder opp til bronseplass fra start. Norge måtte gå hardt ut fra start for å nærme seg toppen.

Jan Schmid var norges første mann ut i den fem kilometer lange løypa. Det tok ikke lang tid før Schmid hadde hentet inn Japaneren. Forspranget til Østerrike og Tyskland i tet ble stadig hentet inn og ved 2,5 kilometer var forspranget til Østerrike nede på 11,7 sekunder.

Ved første veksling gikk Espen Andersen ut på en 2,- plass, 12,1 sekund bak lendende Tyskland.

Tyskland har vist imponerende langrennsform i OL og hadde ingen problemer med å øke ledelsen ned til trioen bestående av Norge, Østerrike og Japan. 2,5 kilometer ut på andre etappen var avtanden opp til Tyskland blitt 44 sekunder. Derfra og ut kunne ingen utfordre det tyske laget.

Tett i medaljekampen

Ved andre veksling gikk Jørgen Graabak ut på en 3,- plass, sekundet bak Østerrike på 2,- plass og et par sekunder foran Japan. Halvveis i tredje etappe økte Østerrike med Gruber på, og gikk først fra japaneren før han fikk noen verdifulle sekunder til Riiber.

Ved siste veksling gikk Jørgen Graabak ut seks sekunder bak Østerrike på 2,- plass. Det tok ikke lang tid før forspranget til Østerrike var innhentet.

Det tyske laget var i en klasse for seg og vant 52,7 men Norge kom sterkt på siste runden og sikret en etterlengtet sølvmedalje. Østerrike ble nummer tre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!