Jørgensen sloss seg til mesterbelte

Med klar poengseier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Geir Inge Jørgensen slet seg til mesterbelte og Middelhavs-tittel i World Boxing Council (WBC) natt til lørdag med klar poengseier over franskmannen Fabrice Colombel.

- Det var en tøff kamp. På grunn av at det var nærmere 40 grader i hallen der jeg bokset, merket jeg kjøret de siste tre rundene, så jeg var ikke sikker på seier før dommeren løftet armen min, innrømmet Geir Inge Jørgensen til NTB lørdag morgen.

- Klart jeg er kjempefornøyd. Nå har jeg et mesterbelte, så nå kan jeg tenke videre mot større oppgaver. En kamp om kontinentaltittelen til WBC i lett weltervekt står høyt på ønskelisten, sa Jørgensen.Han vant hos alle de tre dommerne med 118-112, 117-113 og 116-113. Det var hans første 12-runderskamp, men han viste at han kan stå distansen nesten helt inn.

- Fantastisk

-  Jeg synes Geir Inge bokset en fantastisk kamp. Han tok kommandoen med en gang og styrte store deler av denne kampen. Colombel slapp litt mer inn i kampen de siste tre-fire rundene, men det kom av at han har gått mange flere 12-runderskamper. Han dro fordel av den erfaringen hadde med å gå så mange runder, sa trener Ulf Johansen.

- Denne kampen og flotte seieren levner ingen tvil om at Jørgensen kan nå helt til topps i Europa hvis han vil, men det vil kreve knallhard trening ett års tid, mente Johansen.

Colombel ble så kraftig utbokset i begynnelsen av kampen, at ansiktet hans så ut som om han hadde gått gjennom en slagmaskin da han dukket opp til frokost lørdag morgen.

- Planen nå er at Geir Inge skal bokse en tirunderskamp, trolig i Serbia, i oktober. Deretter kan det bli aktuelt å forsvare Middelhavs-tittelen i desember.- Nå har han bokset en kvartfinale til VM-tittelen i lett weltervekt. Kanskje han snart er klar til å prøve seg i semifinalen som vil bli en kamp om den kontinentale tittelen, sa treneren.

FIKK MESTERBELTE: Geir Inge Jørgensen, som her sparrer mot atskillig større Thomas Hansvoll i 2004, sikret seg i natt mesterbelte i World Boxing Council. Arkivfoto: Morten Holm/Scanpix
FIKK MESTERBELTE: Geir Inge Jørgensen, som her sparrer mot atskillig større Thomas Hansvoll i 2004, sikret seg i natt mesterbelte i World Boxing Council. Arkivfoto: Morten Holm/Scanpix Vis mer

Oslo og London

Geir Inge Jørgensen reiste hjem til Bærum allerede lørdag formiddag. Nå venter en ukes ferie før han starter oppkjøringen mot oktoberkampen. Han kommer til å nedlegge mye trening i bokseklubben Pugilst i Oslo, og det er tanken at Ulf Johansen kommer til å bistå ham.

- Vi har også en avtale med Chris Hall i London, så en del trening kommer til å foregå der. Selvsagt kommer Jørgensen også til å trene en del hos meg her i Torrevieja i Spania også, sa Johansen.

- Kanskje kan det bli aktuelt for meg å få for WBCs internasjonale tittel. Det er den samme som kontinentaltittelen, sa Jørgensen. Han innrømmet at han ikke hadde snakket så mye med verken trener Johansen eller manager John Ruud om de nærmeste fremtidsplanene.

Etter seieren over franskmannen Fabrice Colombel i Torrevieja står Geir Inge Jørgensen med 24 seirer og ett tap som profesjonell.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer