Jori var sanndrømt om Andresen

Ankermannen gikk inn til bronse.

ANTERSELVA (Dagbladet.no): I går fortalte Jori Mørkve til Dagbladet.no at hun nesten aldri ble nervøs før et løp. Natt til torsdag sleit hun likevel med nattesøvnen - og da hun først sov, drømte hun om Frode Andresen.

- Jeg sov dårlig, og drømte om skiskyting. Jeg drømte at Frode Andresen gikk oss inn til tredjeplass, sier Mørkve.

- Hva drømte du om din egen etappe?

- Drømmen handlet bare om Frode, ler den sjarmerende vossejenta.

Skjøt strålende

Hun fikk et strålende utgangspunkt ut på den andre etappen, etter at startkvinne Tora Berger hadde hadde parkert det som var av konkurrenter.

Til veksling var Berger henholdsvis 16 og 17 sekunder foran Tyskland og Sverige.

Med sterke Anna Carin Olofsson i hælene kom Jori Mørkva likevel først inn til standplass. Der plaffet hun ned alle fem blinkene uten å bruke et eneste ekstraskudd.

HADDE EN DRØM: Og i drømmen til Jori Mørkve gikk Frode Andresen inn til bronse. Her sender hun Emil Hegle Svendsen ut på hans etappe. Foto: REUTERS
HADDE EN DRØM: Og i drømmen til Jori Mørkve gikk Frode Andresen inn til bronse. Her sender hun Emil Hegle Svendsen ut på hans etappe. Foto: REUTERS Vis mer

Dermed la hun ut på andresløyfen omtrent 15 sekunder foran den svenske jenta. Men der fikk hun svi for det høye åpningstempoet - det tok ikke mange hundre meterne før Olafsson suste forbi og aldri så seg tilbake.

Letter Jori

Da Mørkve vekslet med Emil Hegle Svendsen var hun 53 sekunder bak. Men hun all grunn til være fornøyd med egen innsats, særlig når man legger til grunn at hennes sterkeste plassering i verdenscupen er en 26. plass.

- Jeg var det desidert svakeste kortet, så det er gøy at jeg ikke gikk på noen blemme, sier hun til Dagbladet.no.

- Jeg gikk hardt ut på førsterunden siden jeg bare skulle gå seks kilometer, men ut på andrerunden ble jeg veldig sliten likevel. Skytinga er jeg godt fornøyd med, men jeg greide ikke akkurat å holde samme turbofart som Tora (Berger), smiler hun.

Positivt overrasket

Frode Andresen mener Jori Mørkve kan ha særdeles god samvittighet for jobben hun gjorde.

- I forhold til forutsetningene synes jeg Jori gikk aller best. Jeg trodde vi kom til å få skikkelig trøbbel etter den etappen, hun har stort sett ligget rundt 50. og 60. plass i verdenscupen. Så all ære til henne for det, sier Andresen til Dagbladet.no.

Også Emil Hegle Svendsen mener jentene gjorde mer enn det man kunne forvente.

- Jentene var absolutt en positiv overraskelse. Det er gøy at de gjorde det så bra. Jori synes jeg gjør en kjempejobb, sier han.

- Trodde du på gull da du vekslet med Andresen?

- Jeg trodde kanskje vi kunne klare det. Frode har vist jævla bra takter i det siste, så det var litt synd at han fikk trøbbel på skytinga. Men jeg er fornøyd med en medalje. Og de to artigste distansene er igjen, sier Hegle Svendsen.

BRONSELAGET: Emil Hegle Svendsen, Jori Mørkve, Tora Berger og Frode Andresen gikk inn til bronse i mikststafetten.