Jorid ikke på isen da Sparta vant

Ble likevel historisk.

(Dagbladet.no:) Sparta - Stavanger 5-4 (etter sudden death). Jorid Dagfinnrud Øiestad (18) skrev i kveld ishockeyhistorie.

Hun er den første jenta som noen gang har vært meldt opp til en eliteseriekamp på herresiden. På grunn av sykdom ble landslagskeeperen hentet inn i troppen som møtte Stavanger på hjemmebane i kveld.

Førstekeeper Henrik Smångs og juniorkeeper Torstein Pedersen var satt ut av spill, og det åpnet for Jorid. Men det var Lars Haugen som startet mellom stengene, og han sto hele kampen.

Det ble en veldig jevn kamp i Sarpsborg, og først 4,42 inn i spilleforlengelsen ble kampen avgjort. Eliteseriens poengkonge Jonas Andersen ble matchvinner etter flott forarbeid av Torbjörn Johansson.

Lagene fulgte hverandre tett hele kampen, med Sparta stort sett hakket foran. Men Stavanger slo gang etter gang tilbake, og gjestene utliknet til 4-4 et snaut halvminutt før den andre perioden var over.

Det ble ingen mål i tredje periode, og dermed gikk kampen til sudden death.

SÅ KAMPEN FRA BENKEN: Jorid Dagfinnrud Øiestad var andrekeeper for Sparta, men fikk ikke spilletid. Foto: GLENN THOMAS NILSEN
SÅ KAMPEN FRA BENKEN: Jorid Dagfinnrud Øiestad var andrekeeper for Sparta, men fikk ikke spilletid. Foto: GLENN THOMAS NILSEN Vis mer
LANDSLAGSKEEPER: Selv om hun ikke kom på isen, ble Jorid i kveld en erfaring rikere.