Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jørn A. i tysk fotballskandale

Den sparkede Oberhausen-treneren Jørn Andersen trues nå med erstatningssøksmål etter at han skal ha fyrt opp under ryktene om at klubben har vært innblandet i fiksede kamper.

BERLIN (Dagbladet): Skandalen som nordmannen nå har havnet midt oppe i, startet da Oberhausen tapte 2- 0 for FC Erzgebirge Aue - etter to svært omdiskuterte baklengsmål.

Først et selvmål der Oberhausen-spillerne virket bundet fast i hverandres skolisser - og seinere på et straffespark, etter et brutalt overfall på en av motstanderens spillere.

Utenlandske og tyske bookmakere gikk umiddelbart ut og hevdet at kampen måtte ha vært fikset. Det var tilsynelatende satset langt større beløp på et tap for favorittlaget Oberhausen enn det som er vanlig i slike kamper.

Men kontrollkommisjonen i Det tyske fotballforbundet (DFL) henla saken etter at videoopptak var gjennomgått, og samtlige involverte spillere skriftlig hadde forsikret at de ikke hadde latt seg bestikke.

Men ryktene fikk i helga ny næring da Jørn Andersen i et intervju med Köln-avisa Express fortalte at det allerede i hans tid som trener var «kommet ham slike rykter for øret» - altså at det også tidligere hadde vært snakk om manipulerte kamper.

Avviser

Nordmannens sterke antydninger støttes av en anonym Oberhausen-spiller - som i Welt am Sonntag sier at han i april i år mottok flere telefoner med tilbud om god betaling for å bidra til at laget hans skulle tape kamper.

- Jeg har ikke noe med denne saken å gjøre, sier en ordknapp Jørn Andersen til Dagbladet.

 INNBLANDET:  Nordmannen Jørn Andersen (rød trøye) i aksjon på Oberhausens treningsfelt i fjor sommer. Nå fyrer Andersen opp under bestikkelsesryktene i klubben. Foto: Gorm K. Gaare
INNBLANDET: Nordmannen Jørn Andersen (rød trøye) i aksjon på Oberhausens treningsfelt i fjor sommer. Nå fyrer Andersen opp under bestikkelsesryktene i klubben. Foto: Gorm K. Gaare Vis mer

Han mener at sitatet i Express ikke er korrekt.

Foregår ikke

-  Du har aldri sagt at det også tidligere ble snakket om fiksing av kamper i Oberhausen?

-  Det kan jeg bekrefte. I det hele tatt har jeg aldri i løpet av min karriere, verken som spiller eller trener, vært i nærheten av bestikkelser, sier Andersen til Dagbladet.

- Jeg mener faktisk at slikt ikke foregår, forsikrer han.

Men Oberhausens advokat, Horst Kletke, krever at Andersen må komme på banen og gjøre det helt klart hva han har sagt.

-  Hvis man blir sitert falskt på en slik måte, er det nødvendig å gjøre noe aktivt for å rette på det. Jeg vil råde ham til å gå til sak, sier Horst Kletke.

- Gå til sak

Advokaten krever at Jørn Andersen rydder opp. Og hvis han skulle gjenta påstanden om fusk, vil den tidligere klubben hans åpenbart overveie et erstatningssøksmål mot Andersen. I går bestemte Det tyske fotballforbundet at kampen likevel skal etterforskes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media