Jørn Andersen tekstet Jürgen Klopp før jul

Jørn Andersen: - Liverpool bør hente Sør Koreas landslagskeeper

Det er opplest og vedtatt at Liverpool trenger ny keeper. Allerede for et halvt år siden fikk Jürgen Klopp et nytt spillertips fra kameraten Jørn Andersen.

GOD: Sør-Koreas Cho Hyun-woo har imponert mange. Jørn Andersen har tipset Liverpool-manager Jürgen Klopp om spilleren. Foto: NTB Scanpix
GOD: Sør-Koreas Cho Hyun-woo har imponert mange. Jørn Andersen har tipset Liverpool-manager Jürgen Klopp om spilleren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEOUL (Dagbladet): For 30 år siden ble Jørn Andersen (55) kjent med Liverpool-manager Jürgen Klopp (51) i Frankfurt. Andersen var profesjonell og på vei til å bli toppscorer i Bundesliga (1989/1990). Klopp var student på klubbens amatørlag.

- Han var en vennlig sjel da og en vennlig sjel nå, sier Jørn Andersen om kameraten.

- Vi holder kontakt og snakker sammen når vi treffes. – Det forundrer meg ikke det minste at han har kommet så langt som han har gjort.

Anbefalte målvakt

Før jul 2017 sendte Jørn Andersen en tekstmelding til Liverpool-manageren med beskjed om å sjekke ut Sør Koreas beste målvakt, landslagskeeperen Hyun-Woo Cho. Nord-Koreas daværende landslagstrener var av den oppfatning at verken Simon Mignolet eller Loris Karius var gode nok til å gjøre Liverpool gode nok.

Det mener Jørn Andersen fortsatt.

- Jeg tror ikke Klopp fortsetter med Karius, jeg tror Liverpool henter en ny keeper etter VM. Ikke bare på bakgrunn av det som skjedde i Champions League-finalen, rett og slett fordi han må ha en som er bedre enn de han har. Og jeg sitter med en følelse av at Cho kan ende opp i Liverpool.

I SØR-KOREA: Jørn Andersen har nettopp tatt fatt på ny trenerjobb. Foto: Morten Pedersen
I SØR-KOREA: Jørn Andersen har nettopp tatt fatt på ny trenerjobb. Foto: Morten Pedersen Vis mer

Veldig god i VM

- Han var veldig god for Sør Korea i de tre kampene laget spilte i VM. Både som skuddstopper og sjef i feltet.

Hyun-Woo Cho spiller for Daegu, K Ligaens jumbolag per dato, laget som ligger bak Jørn Andersens Incheon United på tabellen.

- Etter det Cho gjorde i VM estimerer jeg prislappen til Premier League til ca. 10 millioner dollar, sier Jørn Andersens agent, sørkoreaneren Dongjun Lee.

- For en klubb som Liverpool (som i januar kjøpte Virgil van Dijk, midtstopper, for ti ganger så mye – 830 millioner norske kroner) er det småpenger.

Ikke første gangen

Det er ikke første gangen Jørn Andersen gir Jürgen Klopp anbefalinger i spillermarkedet. Da Liverpool-manageren var trener i Mainz (2001–2008) henvendte han seg to ganger til nordmannen for råd om potensielle forsterkninger.

Begge spillerne Jørn Andersen anbefalte ble en suksess.

I FC Lugano i 1999, hans nest sist klubb før han la opp som spiller i 2001, spilte Jørn Andersen sammen med Blaise Nkufo, en sveitser med kongolesisk opphav. Da Klopp trengte en spiss var Nkufo spilleren nordmannen anbefalte. Så sterkt at han kjørte den tidligere lagkameraten opp til Mainz utenfor Frankfurt.

- Nkufo ble toppscorer i Mainz (20 mål på to 42 kamper) og solgt videre til Hannover, sier Jørn Andersen.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer Vis mer Vis mer

- Han var en suksess.

Ikke lenge etter det trengte Jürgen Klopp og Mainz en midtstopper. Igjen ble Jørn Andersen forespurt.

- Jeg sa han måtte hente Sven Christ fra Lausanne. Også han ble en suksess.

Klopps arvtaker i Mainz

Da Jürgen Klopp dro til Dortmund i 2008, tok Jørn Andersen over Mainz. De fortsatte å holde kontakten. Klopp fortsatte å ringe å spørre om spillere, noen av dem norske, da han trengte forsterkninger. Og Jørn Andersen ga sine betraktninger.

- Han har hørt på meg før så det hadde vært artig om han gjør det igjen, sier Jørn Andersen.

- Jeg er overbevist om at Hyun-Woo Cho vil være et godt valg for Liverpool.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer