Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jørn Andersen fikk sparken i Mainz

Tre måneder etter opprykket.

FERDIG: Jørn Andersen under treningsleir med Mainz i Østerrike i juli. Nå er nordmannen ferdig i klubben.Foto: Erik Berglund / Dagbladet
FERDIG: Jørn Andersen under treningsleir med Mainz i Østerrike i juli. Nå er nordmannen ferdig i klubben.Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet.no): Jørn Andersen har fått sparken i den tyske bundesliga-klubben Mainz, melder Kicker.de.

- Vi i Mainz 05 har en en klar tanke om hvordan treneren skal samarbeide med spillerne og klubben på. Vår styrke er lagarbeid, kommunikasjon og nærhet til laget. Jørn Andersen har endret retning, og vi drar ikke i samme retning lenger, sier manager Christian Heidel.

Andersen tok over klubben i mai 2008, og sikret opprykk til øverste nivå et år etter. Denne sesongen har startet med et pinlig cuptap, men like før bundesligaavspark i Tyskland må det likevel beskrives som overraskende at Andersen er løst fra kontrakten.

- Vi har sittet i lange samtaler, men vi har ikke klart å trekke opp noen felles retningslinjer for hvordan vi skal fortsette å samarbeide. Det er veldig beklagelig, men for å si det enkelt sto vi for langt fra hverandre. Vi går hvert til vårt uten vonde følelser, sier Jørn Andersen.

Konflikt med spillerne
I går skal det ha vært holdt et tre timer langt krisemøte i klubben. Spillet har ikke vært spesielt godt i oppkjøringen til sesongen, og flere tyske aviser betegner situasjonen i klubben som «helt kaotisk».

Flere av spillerne skal ha vært kritiske til Andersen. De mener at hans treningsopplegg er for hardt, noe en meget lang skadeliste har underbygget.

Misnøyen med Andersen innad i laget har angivelig vært så stor at irriterte spillere har lekket opplysninger om klubbens indre liv til pressen.

Blant annet skrev Frankfurter Allgemeine Zeitung på lørdag at Andersen skal ha beordret spillerne til å fjerne familiebilder fra garderobeskapene sine. Da spillerne motsatte seg avgjørelsen, fikk Andersen rengjøringspersonellet til å ta ned bildene.

Klubbpresident Harald Strutz takker Andersen for den jobben han har gjort, men sier det var en enkel avgjørelse å ta. Andersens trenerfilosofi og ideer om trenerarbeidet er ikke lenger forenlig med det klubben står for, mener Strutz.

Også assistenttrener Jürgen Kramny må gå fra jobben, melder sueddeutsche.de. Andersens etterfølger blir etter all sannsynlighet klubbens U19-trener Thomas Tuchel.
Fryktet ikke Bundesliga
Dagbladet møtte nylig Andersen i Østerrike, der han forberedte seg på sin tøffeste oppgave hittil som topptrener.

- Jeg har 10 år i førsteligaen som spiller og et par år som assistenttrener, så det er jeg ikke redd for - det skal nok gå bra. Du kan jo ikke tro på alt som står i Kicker (tysk fotballblad med to utgaver i uka), de er jo ikke noen bibel. Og ikke Bild (Tysklands største avis) heller, men selvfølgelig - det blir jo tøft. Budsjettet vårt er jo ikke større enn 30 millioner euro, sa Andersen da.

Jørn Andersen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag, men det er innkalt til pressekonferanse i Tyskland kl. 15.30.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media