Kuala Lumpur

Jørn Andersen om å være landslagstrener for Nord-Korea: - Glad jeg sa ja

Det er ikke bare Kim Jong-un som bestemmer i Nord-Korea. Når det gjelder fotball er Jørn Andersen mannen du må spørre om lov og anledning.

SER FRAMGANG: Jørn
 Andersen mener det nordkoreanske
 landslaget er 60 prosent bedre enn det var da han tok over. All foto: Morten Pedersen
SER FRAMGANG: Jørn  Andersen mener det nordkoreanske  landslaget er 60 prosent bedre enn det var da han tok over. All foto: Morten Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KUALA LUMPUR (Dagbladet):

Da Jørn Andersen takket ja til å bli landslagstrener i Nord-Korea var landet per definisjon i et vakuum mellom to landslag. Eller for å si det på en annen måte - de hadde et landslag som allerede var ute av VM-dansen for Russland 2018.

I nord-koreansk målestokk kan du si det ikke virket. Og i verdens mest lukkede land, der laget som til enhver tid representerer nasjonen ikke består av spillere som kommer til samlinger og kamper fra sine respektive klubber, de har jo ikke en gang en liga, ble Jørn Andersens første oppgave å håndplukke en eksklusiv gruppe spillere som kunne tas ut fra sine respektive klubber og erstatte det laget som ikke virket.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer