Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jørn Andersen overtar østerriksk klubb

Topper nivå tre.

NY SJANSE I ØSTERRIKE: Jørn Andersen har trent flere tyske klubber, og hadde også en kort visitt i Hellas. Nå skal han trene Austria Salzburg, etterfølgeren til Red Bull Salzburg. Foto:  Erik Berglund / Dagbladet
NY SJANSE I ØSTERRIKE: Jørn Andersen har trent flere tyske klubber, og hadde også en kort visitt i Hellas. Nå skal han trene Austria Salzburg, etterfølgeren til Red Bull Salzburg. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer

• Austria Salzburg ble til Red Bulls Salsburg: Skiftet farger fra rødt og hvitt til lillahvitt i 2005

Jørn Andersen blir trener i Austria Salzburg. 51-åringen har skrevet en halvtårskontrakt med den østerrikske fotballklubben.

Salzburg-klubben bekrefter nyheten på sitt nettsted. Den opplyser at Andersen har opsjon på ytterligere ett år i østerriksk fotball.

Austria Salzburg topper regionalliga west på nivå tre i det østerrikske seriesystemet. Dermed ligger klubben an til opprykk.

- På 1. nyttårsdag ble Austria enig med nordmannen om at han vil lede laget på veien tilbake til profesjonell fotball, skriver klubben.

Andersen leder sin første trening med laget 12. januar.

Nordmannens forrige trenerjobb var i tyske Karlsruhe, der han fikk sparken i mars 2012. Som spiller ble han tidenes første utenlandske toppscorer i tysk Bundesliga i 1990.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media