Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jørn Andersen tok Nord-Korea til asiamesterskapet

Slo Hong Kong.

VANT: Jørn Andersen avsluttet etter alt å dømme tiden som Nord-Koreas landslagssjef i fotball med å ta laget til asiamesterskapet med 2-0-seier mot Hongkong tirsdag.

 Foto: Erik Berglund / Dagbladet
VANT: Jørn Andersen avsluttet etter alt å dømme tiden som Nord-Koreas landslagssjef i fotball med å ta laget til asiamesterskapet med 2-0-seier mot Hongkong tirsdag. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer

Jørn Andersen avsluttet etter alt å dømme tiden som Nord-Koreas landslagssjef i fotball med å ta laget til asiamesterskapet med 2-0-seier mot Hongkong tirsdag.

Andersens Nord-Korea trengte minst uavgjort mot Hongkong, men gikk i stedet til sluttspillet i De forente arabiske emirater med stil.

Jong-Il-gwan sendte hjemmelaget i Pyongyang i ledelsen etter 20 minutter, før Pak Kwang-ryong økte til 2-0 fire minutter senere.

Etter en målløs andre omgang kunne Nord-Korea feire avansement til mesterskapet i starten av 2019.

Sluttspillet vil mest sannsynlig gå uten Fredrikstad-mannen. Andersen har signalisert at han ikke vil forlenge kontrakten med nordkoreanerne når den løper ut i mars.

Østfoldingen, som i sin aktive karriere ble målkonge både i norsk eliteserie og tysk Bundesliga, har vært trener for klubblag i Sveits, Tyskland, Hellas og Østerrike. Han er gullklokkemann for Norges landslag, men siden 1993 har han vært tysk statsborger.

Det var i mai 2016 at han fikk tilbud om å bli Nord-Koreas første utenlandske landslagssjef på over et kvart århundre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling