Jørn Andersen tok Nord-Korea til asiamesterskapet

Slo Hong Kong.

VANT: Jørn Andersen avsluttet etter alt å dømme tiden som Nord-Koreas landslagssjef i fotball med å ta laget til asiamesterskapet med 2-0-seier mot Hongkong tirsdag.

 Foto: Erik Berglund / Dagbladet
VANT: Jørn Andersen avsluttet etter alt å dømme tiden som Nord-Koreas landslagssjef i fotball med å ta laget til asiamesterskapet med 2-0-seier mot Hongkong tirsdag. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jørn Andersen avsluttet etter alt å dømme tiden som Nord-Koreas landslagssjef i fotball med å ta laget til asiamesterskapet med 2-0-seier mot Hongkong tirsdag.

Andersens Nord-Korea trengte minst uavgjort mot Hongkong, men gikk i stedet til sluttspillet i De forente arabiske emirater med stil.

Jong-Il-gwan sendte hjemmelaget i Pyongyang i ledelsen etter 20 minutter, før Pak Kwang-ryong økte til 2-0 fire minutter senere.

Etter en målløs andre omgang kunne Nord-Korea feire avansement til mesterskapet i starten av 2019.

Sluttspillet vil mest sannsynlig gå uten Fredrikstad-mannen. Andersen har signalisert at han ikke vil forlenge kontrakten med nordkoreanerne når den løper ut i mars.

Østfoldingen, som i sin aktive karriere ble målkonge både i norsk eliteserie og tysk Bundesliga, har vært trener for klubblag i Sveits, Tyskland, Hellas og Østerrike. Han er gullklokkemann for Norges landslag, men siden 1993 har han vært tysk statsborger.

Det var i mai 2016 at han fikk tilbud om å bli Nord-Koreas første utenlandske landslagssjef på over et kvart århundre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer