Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jørn Andersen slakter Tyskland

Jørn Andersen tror Löw får bli etter fiaskoen: - Hvordan er det mulig?

Før VM var Jørn Andersen meget kritisk til Tysklands sjanser. Etter 0–2 for Sør Korea er han sjokkert over laget og trener Joachim Löws valg.

GJENKJENT PÅ KAFE: Jørn Andersen er allerede en kjent mann i Incheon, byen med rundt 2,7 millioner innbyggere, som ligger som en forstad til Seoul. Byen eier laget han trener. Jørn Andersens plan er å ta eierskap til fotballinteressen og sørge for suksess. Foto: Morten Pedersen
GJENKJENT PÅ KAFE: Jørn Andersen er allerede en kjent mann i Incheon, byen med rundt 2,7 millioner innbyggere, som ligger som en forstad til Seoul. Byen eier laget han trener. Jørn Andersens plan er å ta eierskap til fotballinteressen og sørge for suksess. Foto: Morten Pedersen Vis mer

SEOUL (Dagbladet): – Han (Löw) brukte Sami Khedira og Mesut Özil da Tyskland tapte den første kampen mot Mexico (0-1), satt dem ut av laget til Sverige-kampen (2–1) og startet med dem igjen da de trengte mål for å gå videre i den siste gruppespillkampen.

- Hvordan er det mulig, spør Jørn Andersen.

- Du ser det ikke fungerer i den første kampen og så prøver du det en gang til i kampen som er helt avgjørende for lagets VM-framtid.

Etter tre uker i ny jobb og tre treningskamper med Incheon United (2-1-0) går alt som planlagt for Jørn Andersen (55) i Sør Korea. Det er verre med laget han kjenner og alltid følger ekstra nøye, Tyskland. Derfor så han, som alle andre fotballfrelste sørkoreanere, Sør Korea-Tyskland med kampstart kl. 23.00 onsdag kveld.

Mens resten av landet jublet trodde ikke Jørn Andersen det han så.

- Før VM var jeg klar på at Tyskland manglet målscorere og at tempoet i spillet deres var for dårlig, sier Jørn Andersen. Det går for langsomt. Se på Özil, han holder på med sitt og bruker for lang tid og for mange berøringer. Jeg trodde knapt det jeg så da han fikk sjansen igjen mot Sør Korea.

PÅ PLASS: Jørn Andersen er på plass i Sør-Korea - etter å ha ledet Nord-Koreas landslag.
PÅ PLASS: Jørn Andersen er på plass i Sør-Korea - etter å ha ledet Nord-Koreas landslag. Vis mer

Tyskland raser, spillerne skjelles ut og mange krever Joachim Löws avgang etter fadesen i Russland. Det er som det skal være i Tyskland. Når Die Mannschaft ikke leverer er det alltid støy.

- Det kommer til å holde på et par måneder, til Bundesliga er i gang igjen, sier Jørn Andersen. Det er bare sånn det er.

- Hva mener du om Löw?

- Jeg skulle ønske han sa takk for seg, og at han gikk etter eget ønske. Men jeg tror ikke at det skjer. For det første har han akkurat skrevet ny fireårskontrakt, før VM. For det andre er det ingen klare kandidater der til å overta en jobb som er så stor. Og den første faktoren underbygger den andre.

- Det var nok derfor de gjorde som de gjorde.

- Hvem ser du som arvtaker?

- Det er bare en som kunne tatt den jobben nå, Jürgen Klopp, men han er opptatt. Og han kommer til å være opptatt, jeg tror ikke han forlater Liverpool for Tyskland.

ENGLAND - BELGIA: Landbruksminister Jon Georg Dale og nylig avgått sjefsredaktør i Dagbladet, John Arne Markussen, gjester Dagbladets VM-studio. Programleder: Øyvind Godø / Video: Stian Pedersen Vis mer

- Hva har Löw gjort feil?

- Det e viktig å få med seg at han har gjort veldig mye riktig også, fram til nå. Tyskland er fortsatt regjerende verdensmestere i et par uker til. Men jeg mener han bommet grovt i uttaket til VM, å utelate en spiller som Leroy Sane (Manchester City) skjønner jeg ingenting av. I tillegg har han ikke sett at Tyskland mangler spisser som scorer mål, de har jo egentlig ingen kvalifiserte målscorere.

7. juli begynner den sørkoreanske ligaen igjen etter VM oppholdet. Jørn Andersens lag ligger nest sist (1-5-8). Jobben å få dem på trygg grunn er formidabel. Men laget, ifølge treneren, er ganske bra.

- Problemet er at Incheon United har sluppet inn for mange mål, spesielt mot slutten av kampene og på overtid. Det har med to ting å gjøre – ork og organisering. Når du blir sliten i beina blir du sliten i hodet, og så sprekker det opp. Det jobber vi med. Men det er mange gode offensive spillere her, jeg er ikke redd for det.

- Klarer vi å bli mer kyniske i deler av spillet vil dette gå bra, sier Jørn Andersen.

DANMARK-PRAT: Danmark er videre, og i VM-studio snakker vi om Åge Hareides suksess. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media