Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jørn Andersen var aktuell som Tyskland-assistent

- En av to-tre kandidater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jørn Andersen hadde tre samtaler med Tysklands landslagssjef Joachim Löw om å bli assistent. Trenerjobben gikk i stedet til Hans-Dieter Flick.

- Jeg vet at jeg var en av tro-tre som var igjen til slutt. De valgte Hansi Flick. Surt og bittert. Dette var en jobb jeg virkelig kunne tenkt meg, sier Andersen til VG.

Tidenes første utenlandske toppscorer i 1. Bundesliga får fortsatt lønn fra Borussia Mönchengladbach. Andersen forsvant ut på Borussia Park etter at hovedtrener Horst Köppel fikk sparken i våres.

- Jeg traff Löw én gang, og jeg snakket med ham to ganger på telefon. Mitt inntrykk var at jeg var favoritten hans. Han var begeistret for tankegangen min rundt offensiv fotball. Men det er ikke han som bestemmer dette alene, sier Andersen.

Ifølge Andersen er grunnen til at han ikke fikk jobben at han ikke er tysker og at han ikke snakker språket som tyskerne gjør.

Flick ble presentert som ny tysk assistenttrener i august. Löw overtok som landslagssjef etter Jürgen Klinsmann i etterkant av sommerens fotball-VM. Han tok da steget opp fra å være assistent.

(NTB)

VAR NÆR LANDSLAGSJOBB: Den tidligere FFK og VIF-spilleren Jørn Andersen var en av kandidatene som assistenttrener for Tyskland.