Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«José Mourinho er akilleshælen»

Alsaker, Rösler, Tjærnås og Drillo synser om Premier League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Kan Chelsea-fansen stole på José Mourinho? Klarer Jermaine Pennant og Craig Bellamy å holde seg unne bråk? Har Drillo rett i at Cristiano Ronaldo er en spiller med veldig begrenset spisskompetanse? Kan Ole Gunnar Solskjær bli den spilleren han en gang var?

Vi har snakket med fire eksperter om den kommende Premier League-sesongen. Les hva Øyvind Alsaker, Uwe Rösler, Lars Tjærnås og Egil «Drillo» Olsen tenker om årets sesong under!

Øyvind Alsaker, Canal Plus-kommentator, leid ut av TV 2

Tabelltipset:

1 Chelsea

2 Liverpool

3 Arsenal

4 United

THRILLERSESONG: Chelsea blir av de fleste regnet som sommerens store overgangsvinner, med spillere som Michael Ballack, Andrei Schevchenko og Salomon Kalou som nye ansikter på Stamford Bridge. Men både Tomas Rosickys Arsenal, Steven Gerrards Liverpool og Wayne Rooneys Manchester United lengter etter å rive Chelsea ned fra tronen.
THRILLERSESONG: Chelsea blir av de fleste regnet som sommerens store overgangsvinner, med spillere som Michael Ballack, Andrei Schevchenko og Salomon Kalou som nye ansikter på Stamford Bridge. Men både Tomas Rosickys Arsenal, Steven Gerrards Liverpool og Wayne Rooneys Manchester United lengter etter å rive Chelsea ned fra tronen. Vis mer

Om shoppingvinnerne i sommer:

- Chelsea har hentet verdens beste igjen i Ballack og Sjevtsjenko. Det er klart helt umulig å ikke trekke fram Chelsea.

- Det er ingen logisk forklaring dersom de ikke vinner serien igjen. Men fotball er ikke alltid logikk. José Mourinho er akilleshælen. Han er en vanvittig god trener, men jeg stiller et spørsmålstegn ved mentaliteten hans. Han kan si at nå er er det slutt, nå stikker jeg.

Om overraskelser:

- I fjor tippet jeg Blackburn på sjette og det slo til. Vet ikke om jeg har noen i år. kanskje Aston Villa. Jeg har stor tro på treneren der, Martin O\'Neill. Det er en stor klubb, med ressursene og potensialet. Bare O\'Neill får trommet sammen en skikkelig stall. De har fått en jævla god trener. Det kan være nok.

Om Liverpool:

- Jeg synes at Liverpool har kjøpt bra. Jeg har sans for Bellamy som spiller. Men han og Jermaine Pennant må holde seg unna bråk, de har en historikk der. På banen fyller de to hull Liverpool ikke har fått tettet.

- Det er jo laget mitt, for all del. Jeg tror i år at de kan henge med lenger. Benitez er veldg bra, han lærer av feil og gjør riktige grep.

image: «José Mourinho er akilleshælen»

Om Manchester United:

- De ser mest uferdige ut. Det er United som har mest behov for å få inn nøkkelspillere. De har hentet Michael Carrick, men han minner litt om Scholes. Jeg er ikke sikkert på at det er det de trenger.

- De mangler en ny Keane, og de mangler en goalgetter. Ingen av de fire spissene de har scorer 25 mål per sesong. Det gjorde Ruud van Nistelrooy. I fjor scoret han 20 før han ble hevet ut av laget.

- Van Nistelrooy er en fantastisk målscorer som de må erstatte. Både der og sentralt på midten er det spørsmålstegn. Også i forsvaret. Vidic har ikke vist meg nok. Og Rio Ferdinand trenger noe solid ved sin side. Det har ikke United på plass.

Hvem andre slåss i toppen?

- Jeg hadde veldig tro på Arsenal, de kom sterkt i fjor. Men Sol Campbell har forsvunnet og Ashley Cole havner nok i Chelsea. Jeg synes det er veldig mye som skal ordnes i forsvaret for at de skal være med.

Uwe Rösler, LSK-trener og Manchester City-helt

Tabelltipset:

- Chelsea, Manchester United, Liverpool, Arsenal og Tottenham på de fem første plassene, men jeg vil ikke rangere dem.

Om José Mourinho:

- Jeg er en stor fan av Mourinho. Måten han har fått alle stjernene til å opptre som et lag er virkelig imponerende. Han har forvandlet en gjeng med fantastiske individualister til å bli et strålende kollektiv. Det er noe jeg virkelig beundrer.

Om Sir Alex Ferguson:

- Han er også dyktig på spillerbehandling, og beskytter spillerne sine når det trengs. Han vet hva det betyr å «kill your darlings», som da han kvittet seg med spillere som Paul Ince, Mark Hughes og Andrei Kanchelskis, men likevel vant ligaen det påfølgende året. Kanskje er det slik at han kvitter seg med stjernene på akkurat rett tidspunkt.

Om Rafael Benitez:

- Han hadde en imponerende statistikk å vise til i Spania, og noe av det første han gjør i England er å vinne Champions League med Liverpool. Helt fenomenalt.

Om Arsene Wenger:

- Wenger er fantastisk. Han har gjort så mange ukjent spillere til verdensstjerner på ekstremt kort tid.

Om Ole Gunnar Solskjærs sesong:

- Han har vært ute av det i nesten tre år, og fortjener stor respekt for at han aldri ga opp. Det blir spennende å se hvordan han klarer seg, men jeg håper han kan være den samme spilleren han en gang var. Ingen fortjener det mer enn ham, enhver fotballspiller vil unne ham suksess.

Om Manchester City:

- Mange spillere har forlatt klubben i sommer, mens få har kommet andre veien. Jeg er spent på hvordan det vil slå ut. Det største problemet er i angrepet.

Lars Tjærnås, tidligere assistenttrener i Wimbledon

Tabelltipset:

1. Chelsea

2. Manchester United

3. Liverpool

4. Arsenal

Om overraskelsen:

- Jeg tror Reading kan overraske en del. Jeg har sett dem en del ganger, og de er bedre enn mange tror. De minner litt om Wigan i fjor, ikke så mange kjente navn, men en drøss gode spillere. Dessuten har de en flink manager i Steve Coppell.

Om skuffelsen:

- Jeg tror et lag som Fulham får problemer nå. Sammenlignet med det de har gjort de siste sesongene, vil de bli en av de store skuffelsene.

Om lagene som rykker ned:

- Jeg tror dessverre Sheffield United ryker, det samme gjør Fulham, og det siste laget tror jeg blir Watford - selv om de har et av de tyngste luftskytsa i hele Premier League.

Om Premier Leagues beste manager:

- Fryktelig vanskelig å svare på, men målt utifra hvor mye han fikk ut av ressursene, sier jeg Paul Jewell i Wigan. Men alle topplagene har managere i verdenstoppen. Klubbene er generelt blitt flinkere til å ikke plukke navn, men å plukke den som de tror vil passe i klubben.

Om Morten Gamst Pedersen:

Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal kunne følge opp fjorårssesongen. Han er mer akklimatisert nå, og er flink til å holde beina på jorda. Jeg tror han får en god sesong igjen.

Egil «Drillo» Olsen, tidligere manager for Wimbledon

Tabelltipset:

Jeg vil ikke tippe. For det første er det så lite originalt, og dessuten har jeg ikke forutsetningene for å gjøre det.

Om Ole Gunnar Solskjær:

Det blir fryktelig spennende å følge ham. Om han klarer å spille seg til mer eller mindre fast plass på United, er det en enorm prestasjon. Og det er tull når folk hevder det i så fall er et svakhetstegn for United. Jeg vil heller snu det på hodet, og si at det sier vanvittig mye om Solskjær.

Om Cristiano Ronaldo:

 Han er en spiller som har en veldig begrenset spisskompetanse. Han er ikke en spiller etter mitt hjerte. Ronaldo er for dårlig taktisk, og en vanskelig spiller å forholde seg til. Men det han er god på, er han til gjengjeld veldig god på. Han kan gjøre blendende ting, på grensa til ren kunst.

<B>MOURINHO-FAN:</B> LSK-trener Uwe Rösler legger ikke skjul på sin beundring for Chelsea-manager José Mourinho.
<B>SYNSER:</B> Lars Tjærnås tror Fulham, Sheffield United og Watford må ta den tunge veien ned i Championship.
<B>IKKE RONALDO-FAN:</B> Egil Drillo Olsen mener Cristiano Ronaldo har svært begrenset spisskompetanse.
<B>TVILER PÅ UNITED:</B> Øyvind Alsaker mener United er mest uferdig av topplagene, og mener laget mangler en goalgetter når van Nistelrooy er borte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!