TIDA ER UTE: José Mourinho fikk ikke flere sjanser i Manchester United. Han fikk sparken. Foto: Action Images via Reuters/Carl Recine
TIDA ER UTE: José Mourinho fikk ikke flere sjanser i Manchester United. Han fikk sparken. Foto: Action Images via Reuters/Carl RecineVis mer

Mourinho er ferdig i Manchester United

José Mourinho har bare en mann å skylde på, José Mourinho

En gang i verden var José Mourinho en av fotballens aller ypperste. Etter avskjeden i Manchester United framstår han mest som en fiende av seg selv.

DA MANCHESTER UNITED trakk Paris Saint-Germain som motstander i åttedelsfinalen i Champions League satt jeg datoen for returkampen på Parc des Prince - 6. mars neste år - som holdbarhetsdato på José Mourinhos gjøren og laden på Old Trafford.

Mindre enn et døgn seinere var det slutt.

SUMMEN AV VERDENS mest kontroversielle trener/manager ble José Mourinhos bane i Manchester United. Sutringa i sommer, den gjentakende kritikken av klubbens manglende vilje til å hente enda flere Mourinho-stoppere, uenigheten med Paul Pogba, den helt åpenbare konflikten med Paul Pogba, kritikken mot egne spillere, den gjentakende kritikken av egne spillere, den anemiske fotballen, 2–3 for Brighton (B), 0–3 for Tottenham (H), 2–2 mot Derby (H), 1–3 for West Ham (B), 0–0 mot Valencia (H), 0–0 mot Crystal Palace, 1–2 for Valencia (B) og 1–3 for Liverpool for å nevne noen av gnagsårene.

Det kunne ikke forsette.

Begeret var fullt.

ISTEDENFOR Å LA det gå vinter og vår, istedenfor å håpe at tannpastaen kunne klemmes tilbake inn i tuben tok Manchester United umiddelbar affære. Det kan ikke tolkes som noe annet enn en klok avgjørelse.

SAMTIDIG BETYR DET at sesongen evalueres som ødelagt på Old Trafford. Bare 17 serierunder inn i sesongen 2018/2019 mener altså klubbens styre at det som er gått galt ikke kan repareres. At topp seks i Premier League ikke lenger er et realistisk mål selv om det er 57 poeng igjen å spille om. At et nytt Champions League-trofé er enda lenger unna enn det. Og at FA-cupen som kommer på nyåret, om så mot formodning skulle skje, i beste fall bare vil være en mager trøst.

Der har du Manchester United per 18. desember 2018.

Verdens største fotballklubb kan selvfølgelig ikke leve med det.

DU MÅ VÆRE på innsida av Manchester United for å vite hvor stor slitasjen og konfliktnivået har vært denne sesongen. Jeg sitter derfor med isfjellfølelsen, at det vi har sett, lest og hørt bare er en brøkdel av det store bildet. Der José Mourinho, i tillegg til å stadig miste den ene (støtte)spilleren etter den andre, mest av alt har mistet seg selv.

The Special One, du liksom.

Selv Mr. Average vil føle seg fornærmet om noen bruker denne høsten til å sammenlikne ham med Manchester Uniteds avgåtte manager.

JOSÉ MOURINHO HAR vunnet det som er verd å vinne i klubbfotballen. De mange utmerkelsene han har mottatt forteller alt om en fagmann i det absolutt øverste sjiktet. Ingen kan ta fra ham det. Portugiseren er på veldig mange områder unik. Men dessverre for han er mangelen på ydmykhet og empati to av områdene han også skiller seg ut.

Han takler helt åpenbart ikke motgang.

Han takler helt åpenbart ikke motstand.

Han takler egentlig ingen andre enn José Mourinho.

NÅ HAR HAN spent bein på seg sjøl igjen. Historien i Manchester United er historien som gjentok seg, den han levde i Chelsea i sin andre periode i London. Historien i Chelsea 2 er på mange måter historien han levde i Real Madrid. Og fordi det gjentar seg er det blitt et tydelig og destruktivt mønster.

José Mourinho har ingen andre å skylde på enn seg selv.

José Mourinho er blitt sin egen verste fiende.