Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jose Mourinho matcher ikke Brian Clough

Martin O\'Neill hyller legenden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Martin O\'Neill kommer til Stamford Bridge med sitt Aston Villa i dag. Det er første gang han møter Jose Mourinho på banen siden Uefa-cupfinalen i 2003.

Da vant Mourinhos Porto over O\'Neills Celtic. O\'Neill var sur etter kampen og beskyldte Porto-spillerne for skuespill og usportslig oppførsel.

Nå sier nordirske O\'Neill at det ikke lenger er noen bitre følelser mellom ham og Mourinho. Men han vil ha seg frabedt sammenlikningene mellom Chelsea-sjefen og legendariske Brian Clough, som O\'Neill mener er tidenes beste manager.

- Ingen Clough ennå

Mourinho har blitt omtalt som «den moderne Clough» på grunn av sjøltilliten og den karismatiske personligheten, skriver Daily Mirror.

- Jose Mourinho er ikke Brian Clough ennå. «Cloughie» ville hevdet at han var den beste manageren noensinne, og det ville være vanskelig å være uenig med ham, sier O\'Neill.

Brian Clough døde i 2004, men lever videre blant annet gjennom mange udødelige sitater. Et av dem lyder: «Jeg vil ikke si at jeg var den beste manageren i bransjen. Men jeg var inne blant topp én.»

- Eksepsjonell mann

INGEN CLOUGH: Aston Villa-manager Martin O\'Neill er ikke enig med dem som kaller Chelsea-sjefen Jose Mourinho for den nye Brian Clough. Foto: AP/Reuters/Scanpix
INGEN CLOUGH: Aston Villa-manager Martin O\'Neill er ikke enig med dem som kaller Chelsea-sjefen Jose Mourinho for den nye Brian Clough. Foto: AP/Reuters/Scanpix Vis mer

O\'Neill mener det Clough presterte i små klubber uten store penger gjør ham til noe spesielt.

- Å vinne europacupen med Nottingham Forest to ganger var utrolig, sier Aston Villa-manageren.

Og han setter ikke bare Clough øverst på grunn av resultatene.

- Jeg må også si at Brian Clough var den mest karismatiske manageren som har levd. Han var en eksepsjonell manager og en eksepsjonell mann, skryter O\'Neill.

• Følg Chelsea-Aston Villa klokka 16.00 på live.dagbladet.no

• Din mening: Er Brian Clough tidenes mest karismatiske manager, eller har du en annen favoritt?

LEGENDEN: Brian Clough vant den engelske toppserien med Derby og Nottingham Forest. Med Forest vant han europacupen to ganger på rad: I 1979 og 1980.