RETT I TROPPEN: Joshua King ble lånt ut fra Manchester United til Preston North End i går kveld. Allerede i dag fikk den norske 18-åringen spille 20 minutter som innbytter i sesongåpningen i dag.Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
RETT I TROPPEN: Joshua King ble lånt ut fra Manchester United til Preston North End i går kveld. Allerede i dag fikk den norske 18-åringen spille 20 minutter som innbytter i sesongåpningen i dag.Foto: Paul Ellis, AFP/ScanpixVis mer

Joshua King debuterte for Preston

Rett inn i troppen i serieåpningen.

|||
(Dagbladet): Preston - Doncaster 0-2. Joshua King fikk 20 minutter som innbytter i sesongens første ligakamp i Championship for Preston. Kampen endte med 0-2-tap for Preston.

Debuten kom samme dag som det ble kjent at United-manager Alex Ferguson leier ut det norske stortalentet til sønnen Darren Ferguson, som er manager i Preston North End.

- Det ble klart i går kveld. Det er et viktig steg for utviklingen til Joshua i United. Det er et veldig bra nivå, og han får bruke de tre månedene godt før han returnerer tilbake til United, sa agent Jim Solbakken til Dagbladet tidligere i dag.

King, som er fra Romsås i Oslo, kom til Manchester United fra Vålerenga som 16-åring for to år siden.

Han har spilt for reservelaget under Ole Gunnar Solskjærs ledelse, og har en cupkamp for seniorlaget til United.

Nå får han sjansen til å prøve seg oftere på et noe høyere nivå. At debuten kom dagen etter at avtalen ble inngått, tyder på at han vil få bra med spilletid om han tar godt vare på sjansene.

- Han er rask, han er sterk, han har en bra størrelse. Han er et voldsomt talent, og vi ser fram til å jobbe med ham, sier Ferguson junior til Prestons hjemmeside.

Det er en uke til Premier League-sesongen åpner, men de øvrige divisjonene i England har startet denne helga.