Fotballandslaget 2018: Island-Norge

Joshua King finner seg ikke i å være reserve. Det er godt nytt for Lars Lagerbäck og Norge

Vrakingen av Joshua King var en beskjed om hva Lars Lagerbäck krever, uavhengig av navn og status. Svaret fra Bournemouth-spissen kunne ikke vært bedre.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Island-Norge 2–3 (1–1)

REYKJAVÍK (Dagbladet): 20 minutter var alt Joshua King trengte for å snu 1–2 til 3–2 med scoring og målgivende pasning. Måten han gjorde det på, da han gikk i press på en ball veldig mange spisskollegaer hadde latt Islands keeper få håndtere uten innblanding, forteller meg at landslagsplassen er viktig for Norges mest meritterte spiss.

PRESS PÅ TOPP, der spissene jobber som bikkjer på alt som kan vinnes, er en av grunnpilarene i Lars Lagerbäcks filosofi og tanker om motspill. Joshua King har ikke alltid vært der. Her på Island var han ett hundre prosent påskrudd da han kom inn sammen med Premier League-kollega Alexander Sørloth. Og på en kveld der alt ikke var like bra var det en helt avgjørende faktor for kampen som ga Norge den tredje strake seieren på rad.

Det er over fem år siden sist.

Og det skyldtes at vi gikk i krigen og tok kampen.

ISLAND OG NORGE er fotballag som normalt er klart best på egen banehalvdel. Det handler om stram struktur og god organisering, terpet og repetert over tid. Det handler om Lars Lagerbäck. Og fordi han kom til Island allerede høsten 2011, og Heimir Hallgrímsson ikke har gjort annet enn å lære og videreføre filosofien og tankene han har vært en del av i hele denne perioden – først som assistent, deretter som sidestilt landslagstrener og nå som landslagssjef med ett hundre prosent ansvar – skal Island egentlig være langt foran Norge på utviklingskurven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer