Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagerbäck og Norge sliter med den offensive samhandlingen

Joshua King går foran når han kjefter på Moi. Det applauderes

Joshua Kings skyllebøtte til Moi Elyounoussi på vei til pause mot Slovenia viser lidenskap, glød og seiersvilje. Det er akkurat sånn vi vil ha det.

SJEF UTEN KAPTEINSBIND: Joshua King blir stadig viktigere for Norge og Lars Lagerbäck. Der han er nå, helt åpenbart glad for å spille og bidra for landslaget, bør vinnerviljen ses på som en god ting. Derfor var det ikke feil at han ga Moi Elyounoussi en liten faglig hårføner på vei til pause mot Slovenia. Det var helt riktig. Foto: Bildbyrån
SJEF UTEN KAPTEINSBIND: Joshua King blir stadig viktigere for Norge og Lars Lagerbäck. Der han er nå, helt åpenbart glad for å spille og bidra for landslaget, bør vinnerviljen ses på som en god ting. Derfor var det ikke feil at han ga Moi Elyounoussi en liten faglig hårføner på vei til pause mot Slovenia. Det var helt riktig. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NILS ARNE EGGEN sa alltid at du ikke kan kjefte noen gode. Jeg tror han bare har delvis rett og at det kommer an på munnbruken. For kjeft kommer ikke nødvendigvis med negativt fortegn, intensjonen kan være den beste.

Da Joshua King skjelte ut Moi Elyounoussi på grunn av en bakromspasning han ikke fikk, var det ikke lagkameraten han var ute etter.

Han var ute etter å vinne.

DET ER IKKE bare til å forstå. Det er til å applaudere. I 2018 har Joshua King gjennomgått en forandring med tanke på atferd og holdninger i og rundt Norge herrer A. Endelig er han der vi vil han skal være. Og om det går på bekostning av ei skyllebøtte eller tre i kampens hete, hva så?

Et lag som gjør så mange offensive feilvalg fortjener å høre det.

Så lenge hensikten helliger middelet tar jeg heller tre enn en.

DA LANDSLAGSÅRET BEGYNTE var Lars Lagerbäck tvilende til Joshua Kings holdninger, glød og vilje til å ta en for laget. Etter forfallet til mars-kampene mot Australia og Albania gjorde ikke noen instagrambilder fra Dubai Bournemouth-spissens sak noe bedre.

DERFOR VAR IKKE Joshua King i lagoppstillingen da Norge møtte Island i Reykjavík i juni. Han var reserve, plassert i køen bak Bjørn Maars Johnsen og Tarik Elyounoussi. Å kalle det en straff er kanskje å dra det litt langt, alle laguttak er jo Lars Lagerbäcks privilegium, men en klar beskjed var det.

Du kan ikke bare komme her og komme her.

Zlatan Ibrahimovic fikk den samme beskjeden da Lagerbäck hadde Sverige.

Ingen kan komme her og komme her.

JOSHUA KING LIKTE ikke Island-vrakingen, ga klart uttrykk for det og responderte på beste måte da han fikk sine 16 minutter mot slutten av kampen. Ikke bare fordi han utliknet til 2–2 etter seks minutter på banen. Mest fordi han viste holdninger og ga signaler om at den ene spissplassen i Lagerbäcks 4-4-2 var hans å eie.

Skulle det være en spisskø skulle den starte bak han.

Etter innhoppet i Reykjavík har det vært sånn også.

JEG HAR SETT Joshua King henvende seg til Norges trener (Per-Mathias Høgmo) og be om å bli tatt av banen. Det var ikke spesielt oppmuntrende. Det var ikke spesielt positivt for laget.

VI HAR ALLE sett hysj-gesten etter scoringer, som om det er alle andres feil det Joshua King har påført seg selv. Det har heller ikke vært spesielt oppmuntrende. Men skyllebøtta han ga Moi Elyounoussi på vei til pause lørdag kveld var oppmuntrende, fordi den kom fra skuffen som vinner fotballkamper.

Den handlet ikke om Joshua King.

Den handlet om å ta tre poeng mot Slovenia.

OG DET ER der vi vil ha Joshua King. Framme i fotballskoa, på vinnersporet og i vinnermodus. Det er når han vil noe Joshua King er god. Det er når han bestemmer seg han viser klasse.

PÅ ULLEVAAL LØRDAG kveld ville han ekstremt mye. Han fikk det ikke til hele tida, det ble mer slit og hardt arbeid enn noe annet, men han prøvde, om og om igjen. Og da han endelig klarte å rive seg løs mot slutten så du a) forskjellen på Joshua King og resten av de norske angrepsspillerne, og b) hva han kan tilføre Norge.

Ingen av de andre spissene har den gjennombruddskraften.

Ingen av de andre spissene har det nivået.

Det er derfor køen nå starter bak Joshua King.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!