KLAR FOR KAOS: Joshua King, her med ny og selvpåført hårfagre, lover kaos om han scorer mot Albania fredag.Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KLAR FOR KAOS: Joshua King, her med ny og selvpåført hårfagre, lover kaos om han scorer mot Albania fredag.Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Joshua King lover kaos mot Albania

Hvis han scorer.

ÅRÅSEN/OSLO (Dagbladet): Joshua King vet forsvinnende lite om Albania før han skal møte dem på Ullevaal fredag. Men om han scorer vet han at han skal finne på noe helt sprøtt til ære for kompisene.

Da Blackburn valgte å gi manager Michael Appleton sparken i går formiddag, fikk imidlertid Joshua King den kaotiske hverdagen i fleisen allerede før landslagssamlinga før VM-kvalikkampen mot Albania var kommet skikkelig igang.

- Jeg er like overrasket som alle andre, var alt King ville si om saken i går.

Etter et skadeavbrekk på åtte uker er han først og fremst opptatt av å få spilletid mot Albania på fredag.

- Jeg er 199 prosent sikker på at jeg ikke varer i nitti minutter. Men førtifem eller tretti minutter som jeg har gjort i de andre fire kampene tror jeg går bra. Og da vil jeg helst komme innpå som en supersub, sier King til Dagbladet.

Fikk føling etter comeback
I går ble det trøblete låret scannet og testet før den iskalde treninga på Åråsen.

To hele kamper på fire dager i England var nemlig mer enn det eksplosive låret tålte da han endelig gjorde comeback for Blackburn i FA-cupen for bare ti dager siden.

- Jeg ble kasta inn i de to kampene mot Millwall, både søndag og onsdag, og for å være ærlig var det mer enn hamstringen min tålte. Jeg fikk føling med skaden i to, tre dager etter det, men jeg trente i dag så forhåpentligvis er alt bra nå, sier han.

Planlegger kaos
King står oppført med fire landskamper for Norge, og har gjort seg bemerket i samtlige.

Etter gode innhopp mot Island, Slovenia og Sveits, scoret han sitt første og hittil eneste landslagsmål mot Kypros i 3-1-seieren borte i oktober ifjor.

Mot Albania er han sulten på enda flere landslagsmål. Mål som i så fall kommer til å bety noe helt spesielt for ham.

- Jeg  har mange albanske kompiser, så jeg har jævlig lyst til å score bare for å irritere dem, gliser King, men innrømmer at han ikke vet så altfor mye om hva som venter ham og de andre landslagsgutta på fredag. 

- Jeg har hørt om Lorik Cana (landslagskapteinen, spiller i Lazio) fra en kompis som spiller i Blackburn. Han har sagt at Cana knekker bein, så det er det eneste jeg vet.

- Men jeg skal lage helvete om jeg scorer mot Albania, sier King til Dagbladet.

- Har du planlagt en feiring allerede?

- Nei, men jeg får se. Det blir noe kaos uansett.