BERG- OG DALBANE: Joshua Kings sesong har inneholdt strålende prestasjoner og langvarige skader. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BERG- OG DALBANE: Joshua Kings sesong har inneholdt strålende prestasjoner og langvarige skader. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Joshua King nærmer seg comeback. Ber om nummeret til Rekdal

Trenger noen å trene med.

(Dagbladet): Mens topplagene i Championship slåss innbitt om de to direkteplassene som gir opprykk til Premier League, har Blackburn lite å spille for.

Men Norges landslagsspiss Joshua King (23) kjemper sin egen kamp:

Det er gått snart to måneder siden sist han entret banen for Blackburn. Det er ikke første gang han har vært rammet av skade, verken denne sesongen eller den forrige, men nå ser han lyset i tunnelen.

- «Kingy» var tilbake på gresset igjen i dag, og vi håper helt klart at han vil bli med på tirsdag, eller den påfølgende lørdagen, sa Blackburn-manager Gary Bowyer på en pressekonferanse torsdag, ifølge Lancashire Telegraph.

Satser på de to siste Blackburn møter Nottingham lørdag 18. april. Tirsdag venter Millwall. Etter det oppgjøret venter de to avsluttende serierundene — mot Huddersfield borte 25. april og Ipswich hjemme 2. mai.

- Det går framover, ja. Regner med å være tilbake i de to siste kampene av serien, skriver Joshua King i en tekstmelding til Dagbladet fredag ettermiddag.

Herjet med Malta Til tross for alle skadene har King markert seg med flere av karrierens største høydepunkter sesongen 2014-2015. Han var blant Norges beste både mot England på Wembley og mot Italia på Ullevaal - før han ble tomålsscorer og ettmålsservitør da han rev Maltas forsvar i fillebiter i oktober.

King brukte 2014-høsten til å bevise både for Per-Mathias Høgmo og et kresent norsk fotballpublikum at det ikke er noen vits i å debattere hvem som skal være førstevalg på topp for Norge.

Hattrick mot Stoke Så ble han rammet av skade i ryggen. Da den var leget, bøttet han inn et hattrick i FA-cupkampen mot Premier League-laget Stoke. Plutselig fikk kontraktsforhandlerne i Blackburn det travelt, inntil muskelen bak på låret nok en gang ba om pause.

Fortsatt er statusen den at han er en klubbløs Bosman-spiller til sommeren, og det er lite som tyder på at han skriver under for Blackburn før han har sjekket ut andre muligheter. Akkurat det vil han ikke snakke om nå.

Men han rekker ikke skifte klubb før Norges neste kvalifiseringskamp, som spilles mot Aserbajdsjan på Ullevaal 12. juni.

Når Dagbladet spør hvordan King har tenkt å holde formen ved like i de fem ukene mellom siste serierunde i Championship (2. mai) og Norges neste landskamp (privatkamp mot Sverige 8. juni, fire dager før Aserbajdsjan-møtet), svarer den tidligere Vålerenga-gutten med å be oss om bistand - via en karakteristisk sms:

«U kn gi mg nr til Kjetil Rekdal!:)»

Rekdal åpner døra I Vålerenga er Romsås-gutten hjertelig velkommen til å bli med på treningene.

- Det er ingen problemer for oss. Vi er snille med sånt, vi. Så lenge han oppfører seg fint, da. Og det gjør jo han, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet etter Vålerengas 2-0-seier mot Haugesund på Ullevaal.

- Da får vi se på en proff fra Championship, hvor god han er - og vi kan lære litt av ham. For du er aldri for gode i noe. Det er et motto vi har her, sier Rekdal.