STORKAMP: Anthony Joshua (til venstre) og Alexander Povetkin barker sammen på Wembley lørdag. Foto: NTB scanpix
STORKAMP: Anthony Joshua (til venstre) og Alexander Povetkin barker sammen på Wembley lørdag. Foto: NTB scanpixVis mer

Boksing

Joshua kjenner ikke på presset før bokseduellen på Wembley

Anthony Joshua er en real publikumsyndling. Briten har det siste året bokset foran over 300.000 tilskuere. Lørdag møter han Alexander Povetkin på Wembley.

Der dukker nye 80.000 publikummere opp for å se gigantduellen i tungvektsboksing. Joshua setter alle sine VM-belter på spill.

Forventningene om nok en Joshua-seier er skyhøye. 28-åringen har vunnet alle sine 21 proffkamper, og hele 20 ganger har det skjedd på knockout. Selv bedyrer verdensmesteren at han ikke føler noe som helst press før oppgjøret.

- Jeg er helt rolig, for jeg lar ikke slikt gå innpå meg. Jo større publikumsoppmøtet er, desto større blir kampen. Hvis du ikke tror meg, se hvordan det ser ut lørdag kveld, sa Joshua etter fredagens innveiing i Nord-London.

OL-mesteren fra 2012 veide inn til litt over 112 kilo. Det er 12,5 kilo mer enn lørdagens motstander, men det var ingen overraskelse. Povetkin er 10 centimeter lavere enn Joshua.

Den 39 år gamle russeren har kun tapt én gang i løpet av sine 35 kamper som proffbokser.

- Han kommer til å være rask, så jeg må ta på meg danseskoene og være nøye med fotarbeidet. Men på et eller annet tidspunkt kommer han til å knekke sammen. Jeg er fysisk og sterk, så dette vil bli en god boksekamp, sa Joshua om Povetkin.

Joshua er lørdag tilbake på Wembley for annen gang på halvannet år. I april i fjor slo han Vladimir Klitsjko på teknisk knockout på den engelske nasjonalarenaen.

(NTB)