Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Joshua vil forhandle med Wilder

Anthony Joshua er én tittel fra å bli ubestridt verdensmester i tungvektsboksing. Han vil reise til USA for å sikre en kamp mot WBC-mester Deontay Wilder.

FORNØYD: Anthony Joshua feirer seieren over Joseph Parker. Foto: NTB scanpix
FORNØYD: Anthony Joshua feirer seieren over Joseph Parker. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag tok briten ytterligere et steg nærmere verdensherredømme som tungvektsbokser. Det gjorde han ved å slå Joseph Parker fra New Zealand på poeng i Cardiff.

Med seieren utvidet Joshua beltesamlingen sin med en WBO-tittel. Fra før av hadde han titlene WBA (super), IBF og IBO. Nå er det kun WBC-tittelen som mangler. Den besitter amerikanske Deontay Wilder.

- Det er dette alt handler om. Fra vår side er vi seriøse når det kommer til forhandlinger. Nå er vi ett tittelbelte unna. Jeg er ikke den som hyper, så jeg ville elsket å dra til USA, sondere landskapet og se hvor seriøse der er, sa Joshua etter lørdagens seier.

Han håper å få i stand en kamp før slutten av året. Vinneren av en duell mellom Joshua og Wilder vil bli den første ubestridte tungvektsverdensmesteren siden Lennox Lewis i 2000.

Joshua er ubeseiret i alle sin 21 proffkamper. Han håper en kamp mot Wilder blir på britisk jord, men er åpen for tilbud fra utlandet.

- Vi er komfortable i Storbritannia. Men kommer det et godt tilbud fra et annet sted i verden, gir det mening å dra dit. Det har ikke vært tilfelle hittil, så jeg liker tanken om å bokse på britisk jord.

Wilder er ubeseiret i 40 kamper. Amerikaneren har vunnet på knockout i 39 av dem.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!