Josimars heksejakt på Solbakken og Hallén ødelegger bladets gode journalistikk

Vaktbikkja smittet av rabies?

BITT AV VAKTBIKKJA: Å gjøre agent Jim Solbakken til en hovedmafioso i den såkalte overgangssaken er ikke god journalistikk, ifølge Dagbladets Morten P. 
Foto: Chris Fairweather / Huw Evans Agency / NTB scanpix
BITT AV VAKTBIKKJA: Å gjøre agent Jim Solbakken til en hovedmafioso i den såkalte overgangssaken er ikke god journalistikk, ifølge Dagbladets Morten P. Foto: Chris Fairweather / Huw Evans Agency / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) FOTBALLBLADET JOSIMAR er en viktig aktør som vaktbikkje i norsk sportspresse. Men i jakten på agent Jim Solbakken og fotballpresident Yngve Hallén synes redaksjonen å være smittet av rabies.

BLADETS KARTLEGGING av Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011 er et viktig og godt gjennomarbeidet dokument av norsk fotballs desidert mest omtalte overgangssak. Derom hersker ingen tvil. Journalistene følger det meste som er av spor og kommunikasjon fra Rosenborg begynte å lukte på VPG i slutten av juni 2011, til domsavsigelsen falt i Bærum tingrett 12. september 2013.

PÅ VEIEN DOKUMENTERER de også aktoratets mangel på kunnskap, saksforståelse og relevant kompetanse. Det var, som mange hevdet, spill mot ett mål i Bærum Tingrett. Det var derfor påtalemakta tapte 0-4 i en kamp som i utgangspunktet aldri burde vært terminfestet. Og hadde journalistene i Josimar nøyd seg med å belyse hvordan viktige og høyt profilerte aktører i norsk fotball ble drevet fra tekstmelding til tekstmelding gjennom denne verkebyllen av en sak, ville dokumentet stått til laud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer