KAPTEINSKRYT: Gro Hammerseng er voldsomt imponert over det Nora Mørk gjør på håndballbanen. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN/SCANPIX
KAPTEINSKRYT: Gro Hammerseng er voldsomt imponert over det Nora Mørk gjør på håndballbanen. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN/SCANPIXVis mer

- Jøss, hvordan får hun det til

Og verre blir det, sier Gro om Nora.

Direkte 20.15: Følg Norge - Sverige i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): Nora Mørk har tatt landslaget med storm denne høsten - og fortsatt inn i EM.

Av de norske jentene er det bare Heidi Løke som har hatt bedre uttelling på skuddene enn Nora så langt. Mesterskapsdebutanten har truffet på 12 av 16 skudd, og er faktisk i ferd med å etablere seg på landslaget.

I en alder av 19 år.

Helt rått - Angrepsmessig er hun et av de største talentene jeg har sett. Hun ser overhodet ikke ut som en 19-åring på banen. Hun er vanvittig god og hun kommer til å bli en del bedre. Det er helt rått allerede og verre blir det, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.

Landslagskapteinen liker å skryte av andre og det koster henne ikke en kalori å pøse ut godord om klubbvenninnen i Larvik.

- Hun er veldig teknisk og også uredd. Hun gjør ting som får deg til å tenke «Jøss, hvordan får hun det til», sier Gro.

Tonje Larsen har sett mange store talenter gjennom et langt håndballiv. Nora Mørk er i toppsjiktet.

- Nora er et helt spesielt talent. Hun tar sjansen når den byr seg og er helt uredd. Det er tydelig at hun har trent mye, hun ble vel omtrent født i hallen. Jeg har hørt at de tre søstrene (Nora, Thea og Kaja) hang i ribbeveggen med den ene hånda og kastet pasninger til hverandre med den andre, sier Larsen til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjeftet på Larsen Sånt blir du god av. Når du i tillegg er langt over snittet interessert i idretten din, da får du et godt håndballhode også. Nora har alltid sett mye håndball på tv, og hun studerer også gutta for å plukke opp ting der.

- Hun er mye mer opptatt av håndball enn det jeg er. Nora er ikke en typisk jentespiller og så er hun ikke beskjeden i det hele tatt. Ikke redd for å si meningen sin, sier Hammerseng.

Det har selv veteranen og Larvik-dronningen Larsen fått merke.

- Jeg har fått kjeft av henne og da må jeg jo høre på hva hun har å si. Det hender jo det er fornuftig, sier Larsen og ler.

I kveld er det duket for toppkamp allerede i den første kampen av mellomspillet. Både Norge og Sverige har med fire poeng fra gruppespillet og en vinner i kveld vil ta et stort, stort steg mot semifinalen.