Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jøss, hvordan får hun det til

Og verre blir det, sier Gro om Nora.

KAPTEINSKRYT: Gro Hammerseng er voldsomt imponert over det Nora Mørk gjør på håndballbanen. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN/SCANPIX
KAPTEINSKRYT: Gro Hammerseng er voldsomt imponert over det Nora Mørk gjør på håndballbanen. Foto: ALEKSANDER ANDERSEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direkte 20.15: Følg Norge - Sverige i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): Nora Mørk har tatt landslaget med storm denne høsten - og fortsatt inn i EM.

Av de norske jentene er det bare Heidi Løke som har hatt bedre uttelling på skuddene enn Nora så langt. Mesterskapsdebutanten har truffet på 12 av 16 skudd, og er faktisk i ferd med å etablere seg på landslaget.

I en alder av 19 år.

Helt rått - Angrepsmessig er hun et av de største talentene jeg har sett. Hun ser overhodet ikke ut som en 19-åring på banen. Hun er vanvittig god og hun kommer til å bli en del bedre. Det er helt rått allerede og verre blir det, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.

Landslagskapteinen liker å skryte av andre og det koster henne ikke en kalori å pøse ut godord om klubbvenninnen i Larvik.

- Hun er veldig teknisk og også uredd. Hun gjør ting som får deg til å tenke «Jøss, hvordan får hun det til», sier Gro.

Tonje Larsen har sett mange store talenter gjennom et langt håndballiv. Nora Mørk er i toppsjiktet.

- Nora er et helt spesielt talent. Hun tar sjansen når den byr seg og er helt uredd. Det er tydelig at hun har trent mye, hun ble vel omtrent født i hallen. Jeg har hørt at de tre søstrene (Nora, Thea og Kaja) hang i ribbeveggen med den ene hånda og kastet pasninger til hverandre med den andre, sier Larsen til Dagbladet.

Kjeftet på Larsen Sånt blir du god av. Når du i tillegg er langt over snittet interessert i idretten din, da får du et godt håndballhode også. Nora har alltid sett mye håndball på tv, og hun studerer også gutta for å plukke opp ting der.

- Hun er mye mer opptatt av håndball enn det jeg er. Nora er ikke en typisk jentespiller og så er hun ikke beskjeden i det hele tatt. Ikke redd for å si meningen sin, sier Hammerseng.

Det har selv veteranen og Larvik-dronningen Larsen fått merke.

- Jeg har fått kjeft av henne og da må jeg jo høre på hva hun har å si. Det hender jo det er fornuftig, sier Larsen og ler.

I kveld er det duket for toppkamp allerede i den første kampen av mellomspillet. Både Norge og Sverige har med fire poeng fra gruppespillet og en vinner i kveld vil ta et stort, stort steg mot semifinalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!