«Jøss, morsomt!»

Fotballfolket har stemt fram månedens spiller for juni: Ronny Deila, Odd Grenland. - Jøss, morsomt! Og overraskende, sier Deila til Dagbladet.

Midtstopperen har holdt et jevnt høyt nivå over lang tid i Norges best samkjørte forsvarsfirer. I de siste kampene har han i tillegg markert seg som en av Tippeligaens mest målfarlige spillere.

Det har tydeligvis Dagbladets fotballinteresserte lesere merket seg - og satt pris på.

- Det er ikke så mange personlige utmerkelser en fotballspiller kan få. Så dette er virkelig gøy, sier Deila.

Powell bra

Han endte til slutt ganske klart i teten av de 10 kanidtatene til månedens spiller - foran Lillestrøms Magnus Powell og Lyns Mohammed Ouseb.

- Mange gode spillere. Og spesielt det Powell har gjort etter at han kom tilbake, har jo vært veldig bra, mener Deila.

Selv er han godt fornøyd både med egen og lagets innsats så langt i Tippeligaen. Odd Grenland er oppe på bronseplass etter fem seire på de seks siste kampene. Og Deila selv er høyt oppe på lista til både Nils Johan Semb og flere solide utenlandske klubber.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Men spiller man bra nok over tid, så får man kanskje en sjanse.

Færrest baklengs

Mange hevder at forsvaret til Odd Grenland er det beste i Tippeligaen. Rent statistisk ser det i hvert fall slik ut. 12 baklengsmål er nøyaktig ett per kamp - og færrest av samtlige.

- Vi har utvilsom en godt samkjørt forsvarsfirer. Men vi er også dyktige individualister som alle kan bidra til frispilling bakfra, mener Deila.

Det er ikke sikkert at han spiller borte mot Strømsgodset i dag. Han fikk en smell i leggen i seriekampen mot Bryne, og måtte forlate banen i onsdagens cupkamp mot Oslo Øst.

- Det ser ganske dårlig ut. Jeg skal teste meg før kampen, sier Deila.

Han har oppriktig tro på at Odd Grenland skal være med i medaljekampen til siste slutt denne sesongen

- Unngår vi for mange skader og karantener, så skal vi klare det. Det blir garantert mange morsomme kamper her i Skien ut over høsten, lover Deila.

FORNØYD VINNER: - Det er ikke så mange personlige utmerkelser en fotballspiller kan få. Så dette er virkelig gøy, sier Deila. Her i kamp mot Tromsø på Alfheim hvor han lagde to mål.