NÅ FÅR DU KONKURRANSE? Arsene Wenger kan handle til alle lagdeler ifølge ryktene, men en stopper og playmaker skal være det franskmannen ivrer mest etter. Foto: AFP/Saeed KHAN
NÅ FÅR DU KONKURRANSE? Arsene Wenger kan handle til alle lagdeler ifølge ryktene, men en stopper og playmaker skal være det franskmannen ivrer mest etter. Foto: AFP/Saeed KHANVis mer

Jøss, nå har Wenger fått fram lommeboka

Ryktebørsen varsler kjøp for 315 mill.

(Dagbladet): Arsenal-supporterne har latt seg irritere lenge over manglende storkjøp i sommer - med unntak av Gervinho.

Og mens det ergres har manager Arsene Wenger stort sett bare frest mot klubbene som snakker høyt om å hente Cesc Fabragas og Samir Nasri fra ligafirerne.

Nå kan situasjonen ha snudd, det er Arsenal som er på intens spillerjakt.

Ny overgangsrekord? Støvet er tørket av fra lommeboka, et tykt lag ifølge onde tunger, og Wenger planlegger å knuse overgangsrekorden i Arsenal.

Ifølge The Guardian vurderer Wenger å punge ut totalt 315 millioner kroner for Everton-stopper Phil Jagielka og Valencia-playmaker Juan Mata. De to er begge priset til omlag 160 millioner.

Samme historie fortelles i Daily Telegraph og Daily Mail - og da må det vel være sant?

ETTERTRAKTET: Juan Mata er koblet til de fleste engelske storklubbene i sommer. Her kysser han U21-EM-trofeet. Foto: EPA/HENNING BAGGER
ETTERTRAKTET: Juan Mata er koblet til de fleste engelske storklubbene i sommer. Her kysser han U21-EM-trofeet. Foto: EPA/HENNING BAGGER Vis mer

Det er ikke sikkert, men Everton har i hvert fall allerede avvist ett forsøk fra londonlaget på England-stopper Jagielka. Det bekrefter Arsenal-styreformann Peter Hill-Wood. Samtidig åpner Valencia for at toppscoreren fra U21-EM kan få dra.

- Det er veldig travelt, men foreløpig har ingenting skjedd. Vi prøver å kjøpet et par spillere, men det skjer ikke over natta, sier Hill-Wood.

5. august Han presser samtdig Barcelona til å legge mer penger på bordet for Fabregas, den føljetongen har nå vart i mer enn halvannet år.

- De må bestemme seg, de har ballen. De har bydd 26 mill. pund og kommet med en henvendelse til. Hvis de skal kjøpe spilleren må de betale rett pris.

Daily Mirror setter 5. august som frist for Barca.

Andre britiske aviser spekulerer i at en overgang kan utløse en annen, Mata kan for eksempel erstatte Fabregas i den framskutte rollen på Arsenal-midtbanen.

DYR STOPPER Everton tviholder på Phil Jagielka (t.v) og har inntil videre avvist alle Arsenals framstøt. Foto: AP
DYR STOPPER Everton tviholder på Phil Jagielka (t.v) og har inntil videre avvist alle Arsenals framstøt. Foto: AP Vis mer

Mata kobles også til kjøpelystne Manchester City i dag, som et alternativ dersom Arsenal ikke slipper kontraktsrebell Nasri til Nordvest-England.

Mata inn, Tevez ut? 23-åringe Mata kan spille i tre posisjoner bak en enslig spiss i Citys foretrukne 4-2-3-1-formasjon, skriver The Independent.

Den enslige spissen heter heller Sergia Aguero - kjøpt i går fra Atletico Madrid - enn ligatoppscorer Carlos Tevez.

Ifølge The Sun er Tevez' rådgiver i Milan for å forhandle fram en overgang til Inter, verd bittelitt mer enn de 330 millionene City ga for Aguero.

Et annet storkjøp som snart er i boks er Charles N'Zogbia, vingen går fra Wigan til Aston Villa for omlag 80 millioner kroner straks han består dagens legetest.

For mange handler overgangsvinduet like mye om å selge som å kjøpe, mange vil bli kvitt spillere fra lønnsbudsjettet.

Spurs' ryddesalg Nedrykkslaget Birmingham har for eksempel serbiske Nikola Zigic gående på omlag 450 000 kroner i ukelønn, skriver Daily Mirror. Håpet er at noen andre vil overta kostnaden på fyrtårnet.

SPURS? Mirko Vicinic kan havne i Tottenham, en byttehandel skal være foreslått. Foto: AFP/ALBERTO PIZZOLI
SPURS? Mirko Vicinic kan havne i Tottenham, en byttehandel skal være foreslått. Foto: AFP/ALBERTO PIZZOLI Vis mer

I Sporting Lifes transferoversikt meldes det at Tottenham endelig kan bli kvitt trioen David Bentley, Niko Kranjcar og  Robbie Keane, i en avtale som bringer spissen Mirko Vucinic nordover fra Roma.

Resten av dagens godbiter kan du lese deg opp på i BBCs daglige spekulasjonsspalte. Han en god fotballhelg, det er jo bare 15 dager til Premier League endlig starter igjen!

RÅDGIVER I MILAN: Carlos Tevez' folk leter etter en ny klubb. Foto: EPA/Leo La Valle
RÅDGIVER I MILAN: Carlos Tevez' folk leter etter en ny klubb. Foto: EPA/Leo La Valle Vis mer