Journalist-aktivister stormet tenningen av OL-ilden

Demonstrete under seremonien i Olympia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag ble OL-ilden tent i Gamle Olympia i Hellas. Nå legger flammen ut på ferden mot Beijing. Det er ventet å bli en reise preget av demonstrasjoner og protester.Og allerede under seremonien i Gamle Olympia ble det protestert. Mens presidenten i Beijings OL-komite, Liu Qi, holdt sin tale, løp to demonstranter med svarte flagg ut på plassen der seremonien avholdes, men ble tatt hånd om av politiet.

Demonstrantene representerer «Reportere uten grenser», en Paris-basert journalistorganisasjon som kjemper for pressefrijet, melder AP.

Ifølge NTB kuttet både gresk og kinesisk TV direktesendingene da demonstrantene stjal showet i de olympiske lekers vugge. BBC sendte imidlertid protesten direkte.

Gruppen «Studenter for et fritt Tibet» protesterer mot at OL-ilden skal fraktes gjennom Tibet og over verdens høyeste fjell.

- Å føre Kinas blodige olympiske ild gjennom Tibet til toppen av Mount Everest vil være en fornærmelse etter 50 års skade som de kinesiske myndighetene har påført det tibetanske folk, sier talsmann Tenzin Dorjee ifølge AFP.

- Respekterer Kinas suverenitet 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer