IKKE FORNØYD: Romanias landslagstrener Cristoph Daum raste da journalist tok med seg en fiskestang på pressekonferansen. Foto: Melinda Nagy/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Romanias landslagstrener Cristoph Daum raste da journalist tok med seg en fiskestang på pressekonferansen. Foto: Melinda Nagy/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Journalist kommer med fiskestang på pressekonferanse, da svartner det for treneren

- Er det komedie eller fotball?

(FourFourTwo): Romanias landslagstrener Cristoph Daum (63) er ikke redd for å si det han mener. Nylig uttalte han at han var «mer rumensk enn pressen» og det eneste avisa kunne brukes til var å «pakke inn fisk».

Treneren siktet til avisa Gazeta Sporturilor, som skal ha skrevet saker som Daum mener ikke har rot i virkeligheten.

Avisa hadde blant annet en forside med et bilde av Daum hvor tittelen var «Delirul», som betyr delirium/forvirring. Det ble antydet at Daum er en forvirret mann (se forsiden nederst i denne artikkelen).

På en pressekonferanse før Romanias kamper kvalikkamper mot Armenia og Montenegro fredag og mandag, møtte en journalist fra Gazeta Sporturilor opp med en fiskestang som han ville gi til Daum.

Komedie?

Før han rakk å overrekke gaven, smalt det fra treneren:

- Er dette komedie eller en pressekonferanse? Starter du en komedie eller vil du snakke om fotball? Gazeta vil alltid skrive løgner eller skrive morsomme historier, når vil dere bli sportsjournalister? Dere sier alltid at vi snakker om fotball og om sport, men dere er ikke interessert, dere lager bare morsomme historier. Hva ligger bak det?

Daum mener at avisa har flinke journalister der, men peker på at journalisten med fiskestanga og en annen journalist som ikke navngis ikke er interessert i fotball.

- Jeg ber dere om å stoppe dette. Det har ikke noe med fotball å gjøre. Dere vil bare skape morsomme historier, sier Daum, som forteller at han refererte til en journalist i avisa som lager falske historier.

Etterpå kommer treneren med et eksempel på en artikkel som journalisten har skrevet, som han mener ikke har rot i virkeligheten.

Se videoen her:

Irritert på pressekonferanse

Daum har tidligere havnet i klinsj med rumenske medier. I juni klikket han totalt under en annen pressekonferanse da journalister hele tiden spurte om han ville si opp som trener.

- Selv om jeg forteller dere fakta er dere ikke villige til å lytte. Dere er bare interessert i å bli kvitt meg, og plutselig skrives det at jeg har noe i kontrakten min som gjør at de må betale meg en stor kompensasjon for å bli kvitt meg.

- Det er bare galskap og løgner. Det er ingen bevis. Dere viser deres sanne ansikt, noen ganger er dere ikke rumenske etter mitt syn, mente Daum.

Daum tok over Romania i juli 2016 og står med to seire på åtte kamper.

Journalist kommer med fiskestang på pressekonferanse, da svartner det for treneren