Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Journalist risikerer fengsel for å røpe navnet til utro fotballstjerne

Avslørte identiteten på Twitter.

RUSTER TIL KAMP: Rettsapparatet i England vil teste ut hvor grensene går for å bryte rettskjennelser som forbyr medier å avsløre identiteten til en person. Foto: (AP Photo/Anthony Devlin/PA)
RUSTER TIL KAMP: Rettsapparatet i England vil teste ut hvor grensene går for å bryte rettskjennelser som forbyr medier å avsløre identiteten til en person. Foto: (AP Photo/Anthony Devlin/PA) Vis mer

(Dagbladet): Selv om et kjapt nettsøk er alt som skal til for å finne ut navnet på Premier League-profilen som hadde et forhold til glamourmodellen Imogen Thomas, tviholder det britiske rettsapparatet på prinsippet om såkalte gagging orders.

30 Premier League-spillere har fått slike rettskjennelser de siste to årene, som oftest for å kneble mediene og hindre elskerinner i å fortelle sin historie.

En journalist i en stor engelsk avis - som også figurerer jevnlig i et program på BBC - tok likevel sjansen på å røpe identiteten til mannen som har stått i med Imogen Thomas på sin Twitter-side.

Ifølge Daily Mail skjedde det mens den aktuelle spilleren spilte en kamp i Premier League. Journalisten ante neppe konsekvensene av det han skrev på mikrobloggtjenesten:

Fotballspillernes advokater skal nemlig ha overtalt en av Englands ledende dommere innen personvern, Mr Justice Tugendhat, til å be riksadvokat Dominic Grieve vurdere straffeforfølgelse av journalisten.

Måtte stille til høring
Hvor usannsynlig det enn høres ut risikerer vedkommende fengselsstraff for å vist forakt for retten. Strafferammen er på to år.

Daily Mail skriver at de på grunn av «ekstraordinære restriksjoner» verken kan gjengi navnet til journalisten eller twittermeldingen som nå kan få uante konsekvenser.

De har imidlertid fått ham i tale, etter at han måtte stille til høring i High Court på torsdag.

- På dette tidspunktet kan jeg ikke si noe som helst, fordi det kan oppfattes som forakt for retten. Det bryr meg midt i r***, jeg sier det jeg vil, men hvis det kan sende meg i fengsel..., sier journalisten og lar siste del av setningen henge i lufta.

Kan skape presedens
Den britiske rettspresidenten Lord Judge uttalte tidligere i uka at Twitter er «fullstendig ute av kontroll» i forhold til rettskjennelser av typen Premier League-stjernene er storforbrukere av.

Etterspillet journalistens twitter-melding har fått kan tyde på at rettsapparatet nå virkelig ønsker å markere seg.

En talskvinne for riksadvokaten sier til Daily Mail at saken kan komme til å skape presedens.

- Som i alle saker som kan skape presedens, vil riksadvokaten vurdere saken grundig og iverksette reaksjoner om nødvendig. For øyeblikket kan vi ikke se at vi har lignende saker for brudd på rettskjennelser, sier hun.

Fotballspilleren har fra før av saksøkt Twitter.

HADDE ET FORHOLD TIL GIFT PREMIER LEAGUE-STJERNE: Glamourmodell og tidligere Big Brother-deltaker Imogen Thomas. Foto: Stella Pictures.
HADDE ET FORHOLD TIL GIFT PREMIER LEAGUE-STJERNE: Glamourmodell og tidligere Big Brother-deltaker Imogen Thomas. Foto: Stella Pictures. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media