Journalist skadet etter å ha blitt truffet av Tuttas ball

Dramatisk åpningsrunde for Suzann Pettersen.

SVAK ÅPNING: Suzann Pettersen fikk lite til å stemme under åpningsrunden av U.S. Open i går, og ligger ti slag bak lederen. Foto: Gregory Shamus / AFP / NTB Scanpix
SVAK ÅPNING: Suzann Pettersen fikk lite til å stemme under åpningsrunden av U.S. Open i går, og ligger ti slag bak lederen. Foto: Gregory Shamus / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Suzann Pettersen (32) fikk en fryktelig start på årets U.S. Open som spilles på Sebonack utenfor New York.

Tutta åpnet med en runde på fire over par i går, og er ti slag bak ledende Ha-Neul Kim fra Sør-Korea. Hun ligger på 81. plass før fredagens andrerunde.

Statistikken viser at den norske golfdronningen traff meget solide 13 av 14 fairwayer med utslagene sine, men det var også det eneste som stemte i går.

Hun traff bare 11 av 18 greener med innspillene sine, og brukte hele 33 putter i løpet av runden. Det siste tallet er ekstra svakt ettersom hun bommet på såpass mange greener.

- Kom rett mot oss Pettersen er helt avhengig av å komme sterkt tilbake allerede på andrerunden hvis hun skal ha noen som helst sjanse til å melde seg på i toppen.

Og for å gjøre vondt verre var det en golfjournalist som fikk føle et av Tuttas mange dårlige innspill på kroppen.

Steve DiMeglio fra avisa USA Today ble nemlig truffet av Tutta da hun slo seg inn på banens 14. hull, hennes femte for dagen.

DiMeglio forklarer situasjonen slik:

- Pettersen trakk innspillet sitt fra rundt 145 meter. Dale Lewis (Tuttas makker Stacy Lewis' far, red.anm.) ropte at ballen kom rett mot oss. Jeg klarte ikke å fange opp ballen mot den blå himmelen, så jeg snudde meg og bestemte med for å bli stående mens alle andre løp i forskjellige retninger. Den neste lyden var derimot et dunk selv Stacy Lewis, som sto nære Pettersen, kunne høre, skriver DiMeglio.

- Men det turte ikke Lewis å si, for du vil ikke være i nærheten av Pettersen når hun er sint, fortsetter han.

Han forklarer videre at Tutta ikke var klar over at hun hadde truffet noen, ettersom hun snudde ryggen til slaget med en gang hun skjønte hvor dårlig det var.

Reddet par Da ballen traff DiMeglio spratt den også ut til en bedre område, og den norske jenta slo ifølge journalisten et glimrende slag og reddet par på hullet.

- Jeg fikk raskt en hevelse på størrelsen med en softball på ryggen. Jeg mistenker at det er et stort blåmerke der også, skriver journalisten.

Ifølge DiMeglio fikk ikke Tutta vite at han var truffet før hun sto på utslaget til det 18. hullet.

- Da så hun at det gikk bra med meg og smilte. Så begynte hun å le.

Selv om DiMeglio pådro seg en liten skade, tok han hendelsen med godt humør.

- Hun pleier å erte meg for at jeg er så liten. Nå kan hun gjøre narr av meg for dette også, sier han.

Tutta pådro seg hele fem bogeyer og en dobbelbogey på torsdagens runde. Hun fikk også tre birdier, to av dem på de to siste hullene. Dermed gikk hun i det minste av banen med litt bedre smak i munnen enn hun ellers ville gjort.

Fredag tvitret Tutta om hendelsen.

- Du er laget av stål. En vanskelig mann å treffe. Synes jeg gjorde en god jobb! Beklager, skrev hun på mikrobloggtjenesten.

FARLIG: Baller på avveie oppstår ofte i løpet av en golfturnering. Her fortviler Luke Donald (t.h. i helblått) under herrenes U.S. Open for halvannen uke siden. Kvinnen på bakken fikk en unnskyldning og en autograf av engelskmannen da hun kom seg på beina. Foto: Drew Hallowell / AFP / NTB Scanpix
FARLIG: Baller på avveie oppstår ofte i løpet av en golfturnering. Her fortviler Luke Donald (t.h. i helblått) under herrenes U.S. Open for halvannen uke siden. Kvinnen på bakken fikk en unnskyldning og en autograf av engelskmannen da hun kom seg på beina. Foto: Drew Hallowell / AFP / NTB Scanpix Vis mer