Journalistene satte inn Suárez-støtet, men Colombia-sjefen nektet å svare

Sto på sitt.

PARERTE ALT: Colombia-boss Jose Pekerman var alt annet enn lysten på å snakke om Luis Suárez på dagens pressekonferanse på Maracana stadion i Rio. Foto: AFP / Eitan ABRAMOVICH / NTB Scanpix
PARERTE ALT: Colombia-boss Jose Pekerman var alt annet enn lysten på å snakke om Luis Suárez på dagens pressekonferanse på Maracana stadion i Rio. Foto: AFP / Eitan ABRAMOVICH / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Klokka 22 i morgen kveld, norsk tid, møtes Colombia og Uruguay til åttedelsfinale i det som kan bli en fotballfest av de sjeldne på Maracana stadion i Rio.

Uruguay har bare tidvis vist muskler så langt i VM, mens Colombia, anført av lille, store James Rodriguez har danset seg gjennom gruppespillet.

Det som, naturlignok, har fått desidert størst oppmerksomhet inn mot det sør-amerikanske oppgjøret er Luis Suárez´ biting og påfølgende utestengelse fra all fotball de neste fire månedene.

Parerte alle spørsmål På dagens pressekonferanse nektet imidlertid Colombia-trener José Pekerman å snakke om at motstanderens største stjerne er utestengt fra både morgendagens match.

- Er det verst å miste den beste spilleren før mesterskapet, som med Radamel Falcao, eller under mesterskapet, som med Suárez? ville en journalist vite.

- Det er komplisert å miste elementer, men du må alltid se framover og gjøre det beste ut av det, svarte rutinerte Pekermann.

Og slik fortsatt det. Journalistene stilte indirekte spørsmål rundt biteepisoden, mens Pekerman fortsatt å parere i stor stil.

Det var som å se en guttunge forsøke å drible Thiago Silva på rumpa.

- Delikat sak Daily Mail-journalist Neil Ashton hadde imidlertid andre planer.

FERDIG: Luis Suárez er ferdigspilt i årets VM. Det svekker Uruguay voldsomt før morgendagens åttedelsfinalemøte med Colombia. Foto: REUTERS / Yves Herman / NTB Scanpix
FERDIG: Luis Suárez er ferdigspilt i årets VM. Det svekker Uruguay voldsomt før morgendagens åttedelsfinalemøte med Colombia. Foto: REUTERS / Yves Herman / NTB Scanpix Vis mer

- Jose, hva mener du om lengden og alvorligheten på straffen til Suárez? spurte han.

- Hør her: Akkurat nå er dette en veldig delikat sak. Men det som teller er hvilket lag Uruguay kan stille med. Vi forbereder oss på å møte de som kan spille i morgen, var svaret fra Pekerman.

64-åringen, som trente hjemlandet Argentina under VM i 2006, satt med det svaret Suárez-skapet på plass en gang for alle.

Isteden slapp han unna med en nærmest endeløs rekke klisjéfraser rundt morgendagens kamp:

- Uruguay er en tøff motstander med mye erfaring og med flere sterke sider. Jeg er riktignok mest opptatt av Colombia.

- Hvorfor tror du de sør-amerikanske lagene gjør det så bra når det er VM i Sør-Amerika?

- Vi ser at mye nytt skjer i dette mesterskapet som ikke har skjedd i tidligere VM. Vi tenker alltid at noe nytt kan skje, og det er det som gjør VM til en nydelig turnering.

- Vi respekterer alltid motstanderen, og vi har stor respekt for Uruguay. Vi har visst at vi kunne møte dem helt siden VM-gruppene ble trukket.

- Nå skal vi konsentrere oss om vårt eget spill og om vår egen plan.

Sør-amerikansk kvartfinale Etter en snau halvtime var Pekerman ferdig. I morgen skal gutta hans la beina snakke for seg.

Det passer åpenbart treneren bra.

• Vinneren av Colombia - Uruguay møter vinneren av Brasil - Chile i kvartfinalen.

Mer sør-amerikansk moro der, altså.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer