I SKUDDLINJEN: Alberto Contador er under et voldsomt mediatrykk under Tour de France - et trykk som bare har blitt større etter en skuffende åpning. Nå beskyldes Bjarne Riis fra journalisthold for å hindre at det blir stilt kritiske spørsmål til spanjolen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Denis Balibouse
I SKUDDLINJEN: Alberto Contador er under et voldsomt mediatrykk under Tour de France - et trykk som bare har blitt større etter en skuffende åpning. Nå beskyldes Bjarne Riis fra journalisthold for å hindre at det blir stilt kritiske spørsmål til spanjolen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Denis BalibouseVis mer

Journalister føler seg svartelistet av Riis

- Får ikke stille kritiske spørsmål til Contador.

• Direkte i livestudio: 3. etappe fra Olonne-sur-Mer til Odonne fra kl. 12.45.

Utenlandske sykkeljournalister klager mandag sin nød i B.T. over at de ikke får stille kritiske spørsmål til Alberto Contador og Saxo Bank-sjef Bjarne Riis.

Til den danske avisen sier flere journalister at de føler at de blir sortert ut dersom de har vært kritiske til laget i forbindelse med Contadors dopingsak.

- Jeg føler meg svartelistet. Det er nok ikke snakk om en liste rent bokstavelig, men det er tydelig at de velger ut hvilke journalister de snakker med, sier Gregor Brown til B.T.

Tidligere i år gikk spanjolen til topps i Giro d'Italia. Brown mener at Contadors rådgiver Jacinto Vidarte da ba løpets pressekoordinator sørge for at han ikke fikk stille kritiske spørsmål til syklisten.

DAGENS PROFIL: 3. etappe sykles fra Olonne-sur-Mer til Redon.Illustrasjon: ASO
DAGENS PROFIL: 3. etappe sykles fra Olonne-sur-Mer til Redon.Illustrasjon: ASO Vis mer

Også journalisten Lionel Birnie fra magasinet Cyclesport er frustrert over situasjonen, noe han har skrevet om på bladets nettsted. Han fikk ikke stille spørsmål til lageier Bjarne Riis under Saxo Banks pressekonferanse i forkant av Tour de France.

Lagets pressesjef Anders Damgaard avviser derimot kritikken og benekter at det finnes en «svarteliste». Han peker på at den kritiske journalisten Paul Kimmage, som har skrevet mye om doping, fikk mikrofonen under den nevnte pressekonferansen.

- Hvis det hadde vært en svarteliste, hvorfor skulle vi da valgt Paul Kimmage til å stille spørsmål, sier Damgaard.

(NTB)