PRESENTERT I DAG: Jörgen Lennartsson ble presentert som ny Stabæk-trener i dag. Han tar over klubben fra 01.01 2011. Foto: Scanpix
PRESENTERT I DAG: Jörgen Lennartsson ble presentert som ny Stabæk-trener i dag. Han tar over klubben fra 01.01 2011. Foto: ScanpixVis mer

- Jörgen er et funn

Steen Jensen er sikker på Lennartsson-suksess.

||| FORNEBU (Dagbladet): Stabæks nye trener, Jörgen Lennartsson, ble i dag presentert på Telenor Arena for det norske pressekorpset.

45-åringen har en lang og imponerende CV. Han startet sin trenerkarriere i Helsingborg før han som hovedtrener tok over Häcken og førte dem fra superrettan til allsvenskan.

Siden 2006 har han vært hovedtrener for det svenske U21-laget og førte dem i fjorårets U21-EM sine elever til semifinale.

-  Jeg tror vi har fått en mann som kommer til å ta med seg det beste i det vi er og tilføre nye ting vi trenger for å bli enda bedre, sier en entusiastisk Ingebrigt Steen Jensen til Dagbladet.

Fast i håndgrepet Han mener Lennartsson og Stabæk følger samme filosofi på spørsmålet «hva er fotball».

- Det er en mann med et bredt og reflektert perspektiv på fotballen. Han ser på det som mye mer enn 11 mot 11 i en formasjon som skal vinne, det også selvfølgelig, men en holdning til hva et idrettslag er, hvilken rolle den skal spille i lokalmiljøet sitt, hvilken rolle den har i å utvikle mennesker.

- Hans holdning til lederskap og hva en god leder er, stemmer utrolig godt med sånn som vi tenker.

- Om han har marginale endringer å tenke organisering av spill på er helt uproblematisk, men den generelle holdningen til hva fotball er, det er vi veldig enige om.

ENTUSIASTISK: Ingebrigt Steen Jensen mener Stabæks nye trener er et funn for klubben. Foto: Erik Berglund / Dagbladet
ENTUSIASTISK: Ingebrigt Steen Jensen mener Stabæks nye trener er et funn for klubben. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer

Han beskriver Lennartsson som en tydelig og karismatisk mann som ikke er redd for å si fra hvis det behøves.

- Han er en karismatisk mann. Lett å forstå. En sterk mann og personlighet. Jeg tror han er hard med klubben sin, så hard en må være.

- Vi trenger kanskje det i en klubb som er veldig snill. Jeg tror han er snill og, men han kan være jævla tydlelig og ganske fast i håndgrepet, sier Steen Jensen.

- Et funn Lennartson har vært spillerutvikler i flere klubber, og Steen Jensen sier at Lennartsons erfaring med ungdomsarbeid var et sentralt tema i jakten på ny trener.

- Stabæk har et enormt fokus på det. Vi skal bli en av de beste klubbene i Skandinavia på å utvikle spillere og talenter. Vi er drit gode på det, og vi skal bli enda bedre på det, sier Steen Jensen.

- Jørgen er jo sånn sett ett funn fordi han har god erfaring med det og har en enorm oversikt over talenter i skandinavia. Han kommer til å bli en fantastisk ressurs for de som jobber med det.