HOLDER INGENTING TILBAKE: Jürgen Klopp slipper ut alle følelsene, alltid. Her etter Liverpools 3-1 seier på Allianz Arena. Og før det da han fikk spørsmål om det ville være en fordel for Liverpools ligaambisjoner om klubben ble slått ut av Champions League. Da svarte han egentlig at bare en ekspert fra Manchester United kan stille et så meningsløst spørsmål. Foto: Lukasz Laskowski / Pressfocus.
HOLDER INGENTING TILBAKE: Jürgen Klopp slipper ut alle følelsene, alltid. Her etter Liverpools 3-1 seier på Allianz Arena. Og før det da han fikk spørsmål om det ville være en fordel for Liverpools ligaambisjoner om klubben ble slått ut av Champions League. Da svarte han egentlig at bare en ekspert fra Manchester United kan stille et så meningsløst spørsmål. Foto: Lukasz Laskowski / Pressfocus.Vis mer

Champions League - kvartfinalene

Jürgen Klopp har skjønt hva det vil si å være Liverpool-manager

Liverpool kan ha funnet tilbake til seg selv i München. Finner de Manchester United i Champions League-trekningen får verden en fotballkamp av sjeldne dimensjoner.

  • Bayern München-Liverpool 1–3 (1–1)

AV ALLE DE mulige kampene man kan tenke seg med de åtte lagene som er igjen i Champions League – Juventus, Ajax, Porto, Barcelona, Tottenham, Manchester City, Liverpool og Manchester United – er det en trekning som overgår alle de andre.

Liverpool-Manchester United.

AKKURAT NÅ FÅR du ikke en større fotballkamp enn det. Ikke i England, ikke globalt og i hvert fall ikke i Norge. For var frontene steile da Liverpool rulet Premier League og herjet med Manchester United på Anfield 16. desember, er de mange ganger det nå.

1) Fordi Ole Gunnar Solskjær har snudd Manchester United rundt og opplever enorm suksess som vikarierende manager på Old Trafford.

2) Fordi 2019, fram til den andre onsdagen i mars, har vært et problematisk, ganske formsvakt og trøblete år for Liverpool.

MED DET SOM utgangspunkt lå det enormt mye i potten da Liverpool dro til Tyskland og Allianz Arena nord for München. Etter 0–0 på Anfield i den første kampen var utgangspunktet vanskelig, men greit. Det som ikke var greit var Liverpools borteform.

Ikke bare i Europa der de hadde tre strake tap fra gruppespillet.

Men borteformen generelt.

MED PROBLEMENE SOM utgangspunkt ble Jürgen Klopp spurt om Liverpools Premier League-ambisjoner kunne ha en fordel av å bli slått ut av Champions League. Det likte ikke Liverpool-manageren. Men det var ikke angrepet på selve dumskapen i spørsmålet som fikk folk til å spisse ørene – som om ikke alle klubber på dette nivået ville gitt bort en sideback eller to for å spille en kvartfinale – det var den adresserte syrligheten han la i svaret:

- Jeg tror ikke noen annen manager i verden må svare på et sånt spørsmål når han er i Champions League. Det er unikt. Det skjer bare når du er Liverpool-manager og ekspertene kommer fra Manchester United.

SIR ALEX FERGUSON er mannen som satt ord på en tilstand som de facto har vokst seg til veldig mye mer, da han tilbake i 2002 lirte av seg den retoriske klassikeren «My greatest challenge was knocking Liverpool right off their fucking perch». Med denne setningen ble lista for rivaliseringen og supporterhatet mellom Manchester United og Liverpool flyttet til et nytt nivå.

På begynnelsen av det nye årtusenet var det ikke lenger bare trofé-telling og nedrige sanger det handlet om.

Det ble mer.

Det ble alvor.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har også bidratt med sitt. Hans «I couldn't care less» på spørsmål om han trodde Liverpool ville vinne Premier League før Steven Gerrard spente bein på enda et forsøk våren 2014 – den gangen som Cardiff-manager etter 3–6 for Liverpool – var som snytt ut av det dårlige forholdet gamlesjefen beredte grunn for. Under Fergusons 26 år på Old Trafford ble Liverpools 18–7 i ligatitler snudd til 20–18 i Manchester Uniteds favør.

For de røde fra Merseyside er statistikken en torn i stoltheten, og en daglig påminnelse om alt som har gått galt siden den 18. ligatittelen ble vunnet for 29 år siden.

For de røde fra Manchester er tallene selve grunnlaget for en supporters arroganse og nedlatenhet.

SÅ JEG ØNSKER meg Liverpool-Manchester United i Champions League. Gjerne i kvartfinalen, men helst i semifinalen. For en finale er for utenkelig stort, det er det egentlig ikke noe poeng å håpe på etter å ha levd drømmen om en Champions League-finale mellom Real Madrid og Barcelona de fem siste åra.

Den ultimate El Clasico-kampen om den ultimate prisen mellom verdens to beste fotballspillere gjennom alle tider – Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Den ble aldri noe av.

Men Liverpool-Manchester United kan det bli noe av allerede i april.

Heia trekningen på Viasport 1 fredag kl. 11.30.