HYLLET: Her jubler Jürgen Klopp for det første av tre mål mot Paderborn. Fansen brukte kampen til å hylle den legendariske manageren som gir seg etter sesongen. Foto: EPA/MAJA HITJI/ NTB Scanpix
HYLLET: Her jubler Jürgen Klopp for det første av tre mål mot Paderborn. Fansen brukte kampen til å hylle den legendariske manageren som gir seg etter sesongen. Foto: EPA/MAJA HITJI/ NTB ScanpixVis mer

Jürgen Klopp hyllet av fansen etter seier

- Det som teller nå er klubben.

I første kamp etter at Jürgen Klopp offentliggjorde sin avgang som Dortmund-trener ble han hyllet av klubbens supportere da Paderborn ble slått 3-0.

Den suksessrike treneren har ledet laget til to seriegull. Denne sesongen har imidlertid vært en nedtur, og Klopp forklarte avgangen ved sesongslutt blant annet med at klubben alltid må komme først.

Det hadde supporterne bitt seg merke i. Et stort banner med Klopp-sitatet «det som teller nå er klubben - og den er større enn oss andre» ble vist fram blant den harde kjernen av Dortmunds supportere før kampen mot Paderborn, og Klopp ble møtt med applaus.

På banen endte det med tre poeng for Dortmund etter at alle målene kom i annen omgang. Henrik Mkhitaryan scoret like etter hvilen, før Pierre-Emerick Aubameyang doblet til 2-0 like etter. På slutten sørget Shinji Kagawa for at det endte i en fin 3-0-seier over nedrykkstruede Paderborn.

Knapp Bayern-seier For den suverene serielederen Bayern München er det nok kommende ukes returkamp mot Porto i mesterligaen som får mest oppmerksomhet. Likevel unngikk laget å snuble borte mot Hoffenheim lørdag. Sebastian Rode, som fikk sjansen grunnet mange skadeforfall, satte inn kampens eneste mål etter 39 minutter.

Leverkusen klatret til 3.-plass etter en klar 4-0-seier over Hannover på hjemmebane. Omer Toprak og Julian Brandt sørget for at det sto 2-0 til pause. Etter hvilen var scoringer av Kyriakos Papadopoulos og Stefan Kiessling det som skulle til for at det endte i storseier.

Blir i bunnen Freiburg hadde en god mulighet til å få avstand til nedrykksplassene da Mainz var på besøk. I stedet var det gjestene som tok med seg alle poengene hjem. Shinji Okazaki scoret to ganger før pause, og 0-2 sto seg til det var ti minutter igjen. Da scoret vertene to ganger og Mainz én gang, slik at det endte 2-3 foran 24.000 tilskuere.

Mats Møller Dæhli er ennå ikke friskmeldt for sine kneproblemer og var ikke i kamptroppen for vertene.

I Berlin endte det uten scoringer i oppgjøret mellom Hertha Berlin og Köln. Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen på vertenes midtbane, mens Bård Finne nok en gang ble sittende på benken kampen ut for Köln. Begge lagene har nå sju poeng ned til kvalifiseringsplassen.

(NTB)