LOVENDE: Juan Mata har åpnet sterkt i Chelsea-drakt, og scoret igjen da Chelsea møtte Bayer Leverkusen i Champions League denne uka.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
LOVENDE: Juan Mata har åpnet sterkt i Chelsea-drakt, og scoret igjen da Chelsea møtte Bayer Leverkusen i Champions League denne uka.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTONVis mer

Juan Mata hadde Ryan Giggs som forbilde

Søndag møtes de på Old Trafford.

Hele helga: Premier League i fotballstudio!

(Dagbladet): Med all respekt for Tottenham og Liverpool, helgas virkelige storkamp i Premier League er oppgjøret mellom Manchester United og Chelsea søndag ettermiddag.

Mens hjemmelaget sammen med byrival City har imponert med feiende flott angrepsspill og bøttevis av mål i de fire første rundene, har kanskje André Villas Boas gutter kanskje havnet litt i skyggen i årets ligastart.

Med tre seire og en uavgjort hittil, er det likevel liten tvil om at Chelsea er et lag man ikke skal glemme når man snakker om kampen om Premier League-gullet denne sesongen.

En viktig grunn til det er nyankomne Juan Mata.

230 millionerskjøpet fra Valencia har rukket å score to ganger på tre kamper for sin nye klubb, og virker lovende.

Før søndagens toppoppgjør avslører Mata at det er en av motstanderne på Manchester United han som guttunge har sett spesielt opp til i fotballverdenen.

- Ryan Giggs viste hva han er verdt med målet han scoret (mot Benfica) her om dagen, sier spanjolen, ifølge ESPN.

- Han er en av de beste vingene noensinne, og akkurat nå, mener Mata.

Imponerende
37-årige Giggs gikk forbi Raul som den spilleren som har scoret i flest sesonger av Champions League - 16 - da han banket ballen i krysset i Lisboa onsdag kveld.

HISTORISK: Mata forteller at han har sett opp til veteranen Ryan Giggs i sin karriere.Foto: SCANPIX/AP/Armando Franca
HISTORISK: Mata forteller at han har sett opp til veteranen Ryan Giggs i sin karriere.Foto: SCANPIX/AP/Armando Franca Vis mer

Målet til Giggs betyr også at han har scoret i 22 sesonger på rad under Alex Ferguson.

Juan Mata forteller at han følger ekstra godt med på waliseren når han ser United spille.

- Jeg følger med på ham fordi han spiller i samme posisjon som meg. Han er utrolig imponerende, i taklingene sine, driblingene og den generelle spillestilen, mener 23-åringen.

Tror på Torres
Didier Drogba er fortsatt rystet etter den stygge smellen som rammet ham i kampen mot Norwich i slutten av august, og André Villas-Boas kan igjen vurdere å gi Fernando Torres enda en sjanse.

Juan Mata har oppgitt Torres som en av hovedgrunnene til at han valgte Chelsea i sommer, og mener selvfølgelig at spissen er den samme spilleren som skjøt Spania til EM-gull for tre år siden.

- Han er en stor spiller som har vist i en rekke kamper at han kan score mange mål, sier Mata.

- Alle går gjennom ulike faser, men jeg tror dette blir hans sesong. Det kommer til å bli en sesong hvor han scorer mange mål og gir alt, sier Chelsea-vingen.