MISLIKER RETNINGEN FOTBALLEN TAR: Juan Mata er kritisk til pengene i fotballen og hva den gjør med dem som lykkes. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock / NTB Scanpix
MISLIKER RETNINGEN FOTBALLEN TAR: Juan Mata er kritisk til pengene i fotballen og hva den gjør med dem som lykkes. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Juan Mata refser fotballstjernenes livsstil: - Alle tror de er Maradona

Ville godtatt lønnskutt om forretningsfolka forsvant.

(Dagbladet): Mens Zlatan Ibrahimovic ryktes å kreve opptil seks millioner i uka fra interesserte klubber foran neste sesong, tar Manchester Uniteds spanske stjernespiller, Juan Mata, bladet fra munnen om pengegalskapen i fotballen. 

I et intervju med det spanske tv-programmet Salvados, gjengitt av Daily Mail, går Mata kraftig i rette med bobla fotballen og fotballspillerne lever i. 

- Vi lever i en boble. Sammenliknet med resten av samfunnet tjener vi latterlig mye penger. Det er ufattelig. I fotball-verdenen har jeg en normal lønn, men sammenlignet med 99,9 prosent av Spania eller resten av verden tjener jeg latterlig mye, sier Mata, som ifølge Daily Mail tjener halvannen million i uka i United. 

Mata er sterkt kritisk til inntoget av forretningsmenn i fotballen. Pengejaget er enormt, og det er supporterne som betaler prisen. 

- Jeg hadde godtatt lønnskutt om det var mindre business i sporten, sier Mata, og legger til at utviklingen blant spillerne som ender opp i feterte ligaer ikke er så bra. 

- Alle som hentes til en storklubb tror de er Diego Maradona, det skjer med alle av oss. Men så begynner du å legge merke til det i de yngre spillerne. Du ser unger som tror de er rockestjerner, kler seg i dyre klær og flotte biler. Noen ganger må du bare ta dem til siden og si dem noen sannhetens ord.