Jubel- tapet

Sandvolleyparet Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund tapte for de brasilianske OL-mesterne Emanuel og Ricardo, men var strålende fornøyde.

-  Spillet her nede er det desidert aller beste vi har gjort som par. Det er en utrolig deilig opplevelse. Jeg kjenner at spillet bare vokser utover i turneringen, sier en meget fornøyd Jørre Kjemperud til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det betydde mindre at de røk ut av verdensserien med dette tapet.

Kort tid

Verdens beste sandvolleyballpar - brasilianerne Emanuel og Ricardo - på den andre siden av nettet. De ble for sterke. De regjerende olympiske mesterne vant enkelt 2- 0 (21- 18, 21- 13). Dermed ble det en sjuendeplass på nordmennene og rundt 60 000 kroner i premiepenger.

Kjemperud og Skarlund er et forholdsvis ferskt sammensatt sandvolleypar, men den gode innsatsen i sanden i Kroatia viser at de to har funnet fram til et godt samarbeid på kort tid.

Foran skjemaet

-  Vi var på ingen måte sjanseløse. Vi ledet både 9- 5 og 12- 9 i det første settet. Men vi må jobbe mer med å spille stabilt bra over lengre perioder. Vi ble litt stresset når vi ledet, sier Kjemperud. Selv om de spilte oppimot optimalt i lørdagens kamp, føler han at de har mer å gå på.

-  Jeg føler at vi har mer å gå på ja. Planen er at vi skal bruke denne sesongen til å bli kjent med hverandre og spille oss inn. Så skal vi bruke kommende vinter på å jobbe med det som vi føler vi trenger. Men du kan kanskje si at vi ligger foran skjemaet, gliser nordmannen, som under fjorårets sommer-OL i Aten spilte med Vegard Høidalen.

-  Jeg er overrasket over at resultatene kom så fort, men ikke at vi er så gode, sier han.

Hardt og tøft

Spillet i Kroatia viser at vi har selvtillit. Men vi kan bli bedre både på serven og på blokk og forsvarsspill. Vi kan få verdens beste serve. Vi utfyller hverandre bra, sier han.

Neste stopp for verdensserien er Gstaad i Sveits. Deretter følger VM i Berlin, og så venter en ny verdensserierunde - i Stavanger.

-  Vi har et hardt og tøft program ut september. Men så lenge resultatene kommer, er jo dette bare kjempegøy, sier Kjemperud. (ANB)

FORNØYD: Den mest rutinerte i det norske sandvolleyballparet - Jørre Kjemperud - er meget fornøyd med den siste tidas resultater.