Jubel-Benny advarer

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Rosenborg 4- 3. - Jeg er glad, sier Benny Lennartsson. - Veldig glad. Det er ikke hver gang vi slår Rosenborg. Men denne seieren sier ingenting om Viking. Det er herfra og inn vi må bevise at vi er gode nok.

For 10 år siden tok Benny Lennartsson Viking til seriegull. I går tok han dem til tre nervøse poeng mot Rosenborg. Og da ei jente kastet seg om halsen hans og vrælte ut sin lykke, fikk hun en varm klem i retur.

- Jeg er lykkelig jeg òg, svarte Benny Lennartsson.

- Rosenborg blir enda vanskeligere i år, sier Lennartsson til Dagbladet.

- Det skyldes at de ikke får Champions League å tenke på før utpå høsten. Og se på stallen deres - de har jo 10 landslagsspillere. Hvis vi får mer enn én skade, faller vi i kvalitet.

I går falt Viking på 3- 1 etter 35 fantastiske minutter. Derfra og inn gikk trafikken stort sett den ene veien. Men Rosenborg hadde mer trøkk enn målsjanser.

Og da Bjarte Lunde Aarsheim tok revansje - og vant en ball maken til den han ga bort før RBKs reduseringsmål til 3- 2 - ble oppgaven for stor for trønderne.

- Vi kan ikke slippe inn de målene vi gjorde, sier RBK-assistent Ola By Riise.

- Gjør du det, da ber du om juling.

Erik Fuglestad ga Viking 1- 0 på en cross han aldri burde fått. Erik Nevland feide inn 2- 1 da Erik Hoftun så litt for gammel ut. Og sjøl om 3- 1 kom på en tvilsom straffe, stoppet ikke Rosenborgs defensive problemer med det.

Matchballen fra Bjarte Lunde Aarsheim kom også som et resultat av svakt defensivt arbeid.

- 4- 2 var viktig, sier Benny.

- Det var godt for Bjarte å få satt den etter at han gjorde den fatale feilen i første omgang.

Godt var det for Erik Nevland også. Da han feide inn 2- 1 etter en duell med Erik Hoftun. Og det han viste akkurat der og da - etter 15 minutter i tippeligapremieren - forteller at Viking har en kanonspiss på gang. Som både vil. Og kan.

- Da jeg kom hjem fra Manchester United var det mange som mente jeg var et vrak, sier Erik Nevland til Dagbladet.

- Det følte ikke jeg. Og det jeg lærte der borte, og det jeg la ned av trening, er godt å ha med seg. I år er målet mitt å heve prestasjonene et par hakk.

- Inntil det motsatte er bevist går vi for gull, sier han.

Lennartsson lot spillerne unne seg de store ordene i går kveld. I dag møter han en by i rus.

- Jeg er forberedt på det. Det er lov å drømme litt når man slår Rosenborg, sier han.

- Men?

- Vi tåler ikke skader, sier Viking-treneren.

<B>DUELL:</B> Begge lagene kjempet til siste slutt. Her går Tor Trondsen inn i ryggen på Erik Nevland.
STRÅLENDE FORNØYD:</B> Benny Lennartsson la ikke skjul på at det gjorde godt å slå Rosenborg. Det kunne han blant andre takke Erik Nevlands supermål for.