Slik gikk det i cupen

Jubel for storlagene

Samtlige eliteserielag tok seg videre i cupen. Kun Viking fikk føle på presset.

MÅÅÅÅL: Fitim Azemi jubler for scoring. Vålerenga tok seg enkelt videre i cupen. Foto: NTB scanpix
MÅÅÅÅL: Fitim Azemi jubler for scoring. Vålerenga tok seg enkelt videre i cupen. Foto: NTB scanpixVis mer

I 16 minutter så det stygt ut for Viking. Seks minutter før pause tok nemlig miniputten Frøyland ledelsen på hjemmebane, og eliteserielaget måtte gå til pause med en klump i magen.

4.-divisjonslaget så ut til å sjokkere storklubben fra Stavanger, men ti minutter etter pause startet det som skulle bli en nokså overbevisende snuoperasjon. Zymer Bytyqi hælsparket inn utlikningen, og åtte minutter seinere banket han Viking i ledelsen med et skudd fra 25 meter.

Vikings tredje og siste ble satt i mål av Kristian Thorstvedt, og eliteserielaget kunne til slutt puste lettet ut for avansement. Frøylands trener er Alf Ingve Berntsens, broren til Viking-trener, Bjarne Berntsen.

Kalassiffer

Odd dominerte stort i sitt oppgjør mot IF Storm.

Tre kjappe scoringer etter 35, 38 og 39 minutter satte en effektiv stopper for Storms cupdrømmer, og til slutt sto det 2-7 på måltavla.

Odd økte til 0-4 like etter pause, og følte seg nok ikke spesielt truet da hjemmelaget reduserte etter 56 minutter. Da 1-5 kom et kvarter før slutt var det definitivt «game over».

På overtid fikk Tobias Lauritsen æren av å sette sitt tredje mål for dagen. En real overkjøring fra eliteserielaget.

Dobbel fra Azemi

Dagens tredje og siste lag fra Eliteserien, Vålerenga, tok seg også videre i cupen.

De måtte Faaberg, og selv om det ikke ble en storseier, var det likevel kontrollert av storklubben.

Fitim Azemi ga gjestene fra Oslo ledelsen etter 18 minutter, og en halvtime før slutt fulgte samme mann opp med kampens andre scoring. Den kom på straffe, og spissen var kald og satte ballen midt i mål. Kampens tredje og siste mål kom da Deyver Vega headet ballen kontant i mål 20 minutter før slutt.

Det har blitt spilt to andre kamper i cupen i kveld:

  • Gjøvik-Lyn - Ullensaker/Kisa 2-3
  • Fløya - Senja 5-0